RVV 2017 – De helden deel X: Michael Dewachter

Voorwoord

Wij begrijpen je 200%. Niemand verwijt je iets, iedereen begrijpt het. Lees zeker verder.

Inleiding

Hierbij de voorbereiding op de 237km Ronde van Vlaanderen van Michael Dewachter:

  • 19 maart: 55km
  • 26 maart: 65km

EINDE BERICHT.

Midden

Waarom?

Mickeyyyyyyyyyyyyyyyy: Waarom? Dit is het woord dat het meest gebruikt werd tijdens de voorbije winter, tijdens zijn ‘voorbereiding’ op de Ronde. Niet zijn fiets, dat kan wel duidelijk zijn.

Waarom moest ik per se dat huis kopen tijdens deze winter?

Omdat Lotte en jij de tijd rijp vonden om op eigen benen te staan. Omdat jullie samen gaan (ver)bouwen aan jullie toekomst. Daarom. Kan je dat kiezen? Neen, een huis koop je niet zoals een brood. Dat is met overleg en moet het juiste gevoel geven. En als er dan plots die aha-Erlebnis plaatsvindt wanneer je het 24ste huis bezoekt en je beide zoiets hebt van: dit is het! DAN koop je een huis. Timen of plannen is onmogelijk. De klik is er, die komt niet.

Waarom doen we die verbouwingen tijdens de winter?

Omdat, mijn vriend, je vanaf het moment dat je 238 handtekeningen in drievoud onder de akte bij de notaris zet, je lening begint te lopen en tegelijkertijd de centen buitenvloeien alsof er een lek in de waterleiding zit waarbij CV-Gas- Sanitair Gert Eyckmans zelfs zegt: ‘Dat putteke kannekik niet dichten’. Op dat moment wil je asap van je zuurverdiende centen genieten en zo snel mogelijk in dat droomhuis trekken waar nog een lange weg af te leggen was en is. Daarom ben je beginnen breken, verbreken, inbreken en verbleken (van het stof).

Waarom kruip ik toch niet op die fiets en maal ik kilometers?

Omdat, Majkel, verbouwen fysiek en mentaal uitputtend is. Tot het gaatje, zoals soms (in een ver verleden) op de fiets. De vroege tot 14u? Om 15u beginnen breken! Zaterdag? Wow, een ganse dag tijd om poutrels van 2 ton te steken, samen met je broer. Want het moet vooruitgaan, zodat je kan beginnen bezetten, ramen lijmen en gyproc nagelen. Zondag, fietsdag!? Nee Michajelleke, zondag geen fietsdag. Zondag is de dag die door God geschapen werd om te rusten. Om even langer te slapen zodat…je…ja inderdaad, ’s middags er weer kan invliegen want die lek in de centenkraan, weet je?

Waarom heb ik mij toch ingeschreven voor de Ronde? Waarom?

Omdat jouw fietsclub, jouw vrienden, je zondagsmakkers, jouw 16 individuele aan-elkaar-gelijmd-door-de-fiets-bakstenen makkers deze voor de tweede maal rijden. Je wil ook eeuwige roem, je wil ook over de streep in Brugge rijden en net zoals 14.000 anderen zeggen: Yes, we I did it! En nog liefst met je vrienden erbij. Of beter, je vriend.

Slot

Waarom, waarom, waarom?

Omdat, beste vriend, jouw vriend Stef Pauwels voor jou de dodentocht uitstapte en jij als tegenprestatie de volledige Ronde zou uitrijden. Lees goed dat laatste woord: uitrijden. Belofte maakt schuld en yes………..you can!

We believe!