RVV 2017 – De helden deel IX: Ivan Inzé

Ivan was niet altijd aanwezig tijdens de voorbereidende ritten wegens die eeuwigdurende panische angst voor natte wegen. Dan duikt hij, ironisch genoeg, in zijn kelder op zijn rollen. 1u, 2u, 3u? Speelt geen rol (HAHA, snaptem?). Zijn vaste voorbereidingspartner tijdens de winter is de Kannibaal van de Grootheide. Ieder jaar weer die hoogtestage in het warme Spanje doen wonderen. Eén week in de zon en in het wiel van de Kannibaal wat kilometers en hoogtemeters maken: het werkt.. kan iedereen beamen.

Voor megasnel surfen aan een laag elektriciteitstarief achter goed beveiligde euroglazen deuren moet je bij Ivan zijn. Waar hij tussendoor nog de tijd vindt om te trainen als een prof? Onze secretaris mag het weten!

De ritten die Ivan meereed deed hij zeker niet aan het staartje. Eerder wat verder in de buik van het peloton, zeg maar Play-off 2 van het peloton zoals ze het in Luik noemen. Net zoals in de vurige steden kan het af en toe eens bulderen als in de hoogdagen van Fellani, Wissél en VanDeFoor en dan moet iedereen oppassen. Geen heuvel te lang, geen weg te breed, geen zucht wind te hard: iedereen in het wiel zal zijn tenen moeten uitkuisen. Tenenkuiser! Dat Ivan dat nog niet in bijberoep doet?

Ivan Inzé is niet persé altijd mee maar o wee! Hij is geen puree of doorsnee associé. Nee, in zijn wiel snel voorbij de raamprostituee is goed voor ieders portemonee. “Pfff, andermaal zware corvee”: zei José.

Eén ding is zeker: met Ivan kan je Inzé gaan als er hard en ver gereden moet worden. Net als vorig jaar zal ook hij er wéér staan en zal hij zonder twijfel de Ronde uitrijden.

Ps: sorry voor mijn amateuristisch knip en plakwerk.