RVV 2017 – De helden deel VIII: Stef Pauwels

Langs de grote poort kwam hij binnen. Een ruwe diamant, potentieel ongekend. Stef Pauwels, de gevleugelde duif van de Dulfstraat, de belofte van het jaar 2015, eerste eredame Scheldetrapper van het jaar 2015.  Niemand weet waar zijn limiet, grens ligt. Steek bij Peter Sagan een dertig centimeter bij, laat zijn haar kort knippen in ‘Kapsalon Rosette’ en je krijgt Stefke. Eén van de weinige trappers die de Kannibaal kan volgen en zelfs pijn doen. Een barroudeur in de ontsnapping, een pletwals op het vlakke, een puncher op de korte helling, een (eerder) Gerraint Thomas in het hooggebergte. Er is niets dat hij níet kan op een fiets.

De vorm die hij de laatste weken tentoon spreidde, belooft veel goeds voor de Ronde. In de Ename was hij het enige wagonnetje dat aan de Kannibaaltrein van de Grootheide kon aanpikken. Tijdens Gent-Wevelgem vertrok hij na de laatste bevoorrading met de laatste groep terwijl de rest al even weg was. Vier beaufort of niet, hij dacht bij zichzelf:

En nu, gaan we vegen.

Hij reed met 4 beaufort tegen- en zijwind, een gat van 2 minuten dicht op de beteren. Om vervolgens aan te sluiten aan de voet van de Kemmelberg en boven te komen met de beteren. Sterk, sterker, STEF. Vorig jaar geveld door de knie, dit jaar gesterkt door Cécemel met geplette luizen en Fristi. Wees gerust: Stefke zal er staan. Als hij geen tegenslag kent (materiaal of mentaal) zal hij probleemloos over de finish rijden. Hij heeft geen limieten, wij kennen zijn grenzen niet, hij kent ZELF zijn grenzen niet. Kraantje Pappie zag hem tijdens Nokere Koers rijden en schreef een hit over onze Wielewaal.

Geen grens, geen grens…

Geen grens, geen grens. Hij is in essentie niet persé een normaal mens. Hij heeft in essentie niet persé een probleem maar hij is op de fiets tot de knal zo extreem: POMPEN!

Geen grens, geen grens. Hij is in essentie niet persé een slecht mens. Hij wil in essentie niet persé een veldslag maar dat was het al toen hij die afgepeigerde lichamen zag, dacht hij bij zichzelf: geen grens, geen grens: POMPEN!

Pauwels, volgende week: Altijd kalm blijven en POMPEN!