RVV 2017 – De helden deel VII: Tim Gevaert

Sssst, hier rijpt de Smalle…

In ons rijtje ‘Helden van de Ronde’ zijn we aangekomen bij de misschien wel minst opvallende van allemaal. Tim Gevaert, ‘Smalle’ voor de vrienden.
In 2016 reed hij nog de ‘Kleine Ronde’ omdat hij naar eigen zeggen over ‘nen te kleine moteur’ beschikte voor de ‘Grote Ronde’. Niets blijkt minder waar. Deze kleine motor is intussen gefinetuned tot een stevig exemplaar. Perfect gerijpt tussen ladingen Duvels Drankgenot. Perfect gerodeerd voor het vlakke werk, fijn afgesteld voor de kuitenbijters bergop.
Je vindt Tim meestal goed verscholen in het peloton. Zo gaat de legende dat het peloton hem na Nokere Koerse als een ware Fata Morgana zag opduiken met de wagen terwijl het peloton nog zat na te hijgen aan de voet van Nokereberg. Zat hij dan zó goed verstopt die dag? Spelend met de pedalen en met de voeten van menig andere Scheldetrapper?  Enkel Tim kent het antwoord.
Tim is geen man van grote woorden. Maar niemand die eraan twijfelt dat hij op 1 april na 240 kilometers zijn Prorace-Gevaerte over de finish zwiept. Grote daden komen bij Tim vanzelf. Grote woorden zijn niet nodig.