RVV 2017 – De helden deel IV: Gerald Koeck

Over zekerheden gesproken. Er is zo ene Gerald Koeck. Als er één man is die op deze moment met de pedalen speelt is het wel hij. Het oogt allemaal zo makkelijk. Het lijkt alsof hij de pedalen verplicht rond te draaien zonder dat hij hiervoor enige inspanning moet doen. We suggereren niet dat hij motorische doping gebruikt, daarvoor kennen we zijn onuitputtelijke fysieke capaciteiten te goed. Onze Pfantzerwagen 2016, onze eerste tijdritkampioen die menig held van de grote plaat het nakijken gaf kan een stukje hardrijden met zijn monsterverzet.

Een anonieme getuige uit het peloton wil zijn verhaal wel doen zolang zijn naam niet vernoemd wordt. We noemen deze persoon ‘Stief Leo!dier-vrouwvanTom’. Stief getuigt: “Als er in de verte een helling opdoemt en je ziet Gerald aanzetten, verlies je de moed om nog te trappen. Het heeft geen zin eraan te beginnen om aan te klampen want hij verdwijnt in de verte, wordt steeds kleiner.”

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Neen, dat is het niet. Het was Cippo Geraard die je in de verte ziet!

Ook ‘Zeuneke-Ow Palingen’ wil anoniem getuigen. “Die man is abnormaal, als je denkt dat je goed zit en hij komt op kop kan je na 2km je moed heropvissen uit je schoenen. Hij rijdt met overschot op kop maar ondertussen gaat je eigen hartslag overkop. Hij rijdt van zondag naar zondag, zonder training in de week. Maar boekt meer vooruitgang dan anderen. Ongelofelijk talent.”

Een derde getuigenis zegt zelfs nog meer. Deze getuige ‘Jospeh HerstellingS-werken’ bevestigd aan onze schrijver dat hij zondag 5 maart ziek geworden was door Gerald K. Zaterdagvond checkte hij nog wie er allemaal mee zou rijden naar de Muur zondag. Toen hij net in zijn diepe slaap kwam, werd hij badend in het zweet wakker, schreeuwend: “NEE GERAARD, NIET DOEN! :OO” Hij kon niet om met de gedachte dat Gerald de hele rit kop zou trekken om alles en iedereen het nakijken te geven. Hij stak vlug 2 grote ajuinen onder zijn oksels en kroop terug in bed. ‘S ochtends was zijn innerlijke vreugde groot dat de truc van de foor gelukt was. Hij stond op met koorts en moest niet aan deze kruistocht in koersbroek beginnen én had deze keer een goed excuus.

Na deze getuigenissen kunnen we zeggen dat ook hier geen twijfel zal zijn of hij de eindmeet haalt. Geraard zit goed, Geraard is sterk. Hij op zijn nieuwe fiets is een perfect kunstwerk.