RVV 2017 – De helden deel V: Timothy Alen

Als we over helden spreken, kunnen we niet rond deze volgende held heen. Zijn motivatie stuwt ons iedere week opnieuw vooruit. De lijm tussen alle andere helden die op 1 april het beste van zichzelf zullen geven.

Voorzitter. President. Manus-doet-al. Führer. Of kortweg Timo.

Diezelfde lijm om de ploeg tot een ware vriendengroep te binden, wordt door hem evenzeer aangewend voor persoonlijke doeleinden. Zo gaat het verhaal de ronde als zou hij zich ook letterlijk vastlijmen onder menig oksel van ‘steviger gebouwde renners’, om laverend van links naar rechts ieder zuchtje tegenwind te ontwijken.

In de nazomer/herfst van 2016 leek het echter zelfs met de wind in de rug moeizamer te gaan…

De vorm was dalend, de hartslag daarentegen. Het leek wel alsof zijn trapstel vastgelijmd zat (alweer die lijm…).
Maar OhWeeWachter! Bleek dat een niet-nadergenoemde fietsenhersteller het trapstel niet al te haarfijntjes had gemonteerd waardoor het melkzuur al vanaf kilometer 1 uit Timo’s oren spatte.

Na een passage bij een fietsenhersteller die volgens de legende tijdens de Guldensporenslag al menig sporen verdiende in de fietsenmakerij, draaide het carbonnen ros als Wilier (of was het weleer?).

Sinds begin dit jaar zie je daarom geregeld de kopjes van andere renners ongecontroleerd naar voor staren. Zien ze het wel goed? Hij rijdt op kop! Hij rijdt op kooooop!!!

Geen twijfel dat hij op 1 april dus de eindmeet haalt in Oudenaarde. Zijn onverwoestbare wil om door te gaan waar anderen zouden afhaken, dàt is zijn grote kracht. Koersen met het hart op de juiste plaats. Met passie en grinta!!! Slechte benen en te hoog tempo aan het einde van een rit? Dan slaat diezelfde passie en grinta wel eens om in gevloek waar menig Vlaamse boer uit “Wij Heren van Zichem” jaloers van zou worden. Vloeken, zuchten en driedubbel geplooid hangen tussen die sowieso al kleine kader. Maar breken, nooit!

Hoe dan ook: voor ons, Scheldetrappers, leidt het geen twijfel: Timo haalt op 1 april de eindmeet in Oudenaarde. Op 2 benen en een fiets? Ongetwijfeld. Op 1 been? Zonder benen? Evenzeer. Dan nemen 13 andere Ronde-helden de voorzitter op de rug. #TeamPresidente

Het gevoel op 1 april? Niet te beT.Alen.