Verslag Kom Op Tegen Kanker Quiz 17/02/2017: Een succes

Op 17 februari werd de tweede editie van de “Kom Op Tegen Kanker Quiz” georganiseerd in zaal Kloosterheide te Bornem. Na de eerste ervaring vorig jaar konden we stellen dat de brede en stevige basis voor een goede Quiz reeds op poten stond. De grote lijnen van vorig jaar werden wederom gevolgd en hier en daar werden enkele kleine aanpassingen gedaan om het praktische verloop van de avond vlotter te laten verlopen. Zo werden de deelnemers per ploeg beperkt tot max. 4 personen zodat de obers makkelijker konden laveren met de porties warme hapjes, broodjes pekelharing, plateaus gerstenat of de BOBtails. Deze laatste werden speciaal voor de karaktermensen van Tournée Minérale voorzien, zodat ook zij konden genieten van een gezellige en lekkere afwisseling op de klassieke waters, cola’s of koffies.

Ook de formule van de tombola werd behouden en verbeterd. Vorig jaar konden we gesigneerde voetbaltruitjes van Buffel, Leye en De Witte weggeven. Dit jaar werd een extra inspanning geleverd om de prijzen Belgisch máár internationaler te maken. Speciaal voor de tombola hadden we een ‘matchworn’ truitje van ‘Big Si’ Mignolet en verder gesigneerde truitjes van de hele ploeg van Sporting Lokeren, crossteam Steylaerts (getekend door Wellens, Kaptheijns en Vermeersch), Marcelo (Real Madrid), Kevin De Bruyne en Mathieu Van der Poel. De mooie, duurzame hoofdprijs van de quiz was een Canadien ter waarde van 375€, gegeven door clubsponsor Ecowell.

Vorig jaar verkochten we een kleine 700 tombolalotjes. Dit jaar werden er meer dan 2000! verkocht. Een groot succes kunnen we wel zeggen.

De Quiz was op 2 weken volzet. Wat wil zeggen dat er 50 ploegen ingeschreven waren en er zelfs een 15-tal ploegen op de reservelijst stonden. 50 ploegen van 4 personen is 200 mensen die deelnamen en die we zeker niet met lege handen naar huis wilde laten gaan. We hebben ons best gedaan om voor elke deelnemer een waardige prijs/pakket te voorzien om zo tevreden naar huis te kunnen keren. Ook het oor wil wat. Om de oren niet te geselen hebben we wederom beroep gedaan op de aangename stem van Willy De Clercq om de Quiz in één adem te presenteren.

De winnaars werden Katastroof die een verbluffende 139 op 160 behaalden met een voorsprong van 20 punten op de gedeelde nummers 2 en 3: Fille in’t Parc & De Zondagskloppers. Proficiat!

Nu waarom organiseerden we deze Quiz? Om startgeld voor de 1000KM te verzamelen natuurlijk. Om 2 teams te mogen laten starten hebben we 10 000€ nodig. Ons saldo voor de Quiz stond op 9500€. Om ons 2de team te kunnen laten starten hadden we dus nog 500€ nodig. De Quiz vorig jaar leverde ons een 2500€ op. Deze editie leverde ons 3523€ op! Wat wil zeggen dat we al 3000€ kunnen overdragen naar volgend jaar en over halfweg zijn voor een eerste team aan de start te krijgen.

Nogmaals willen we via deze weg alle deelnemers (en helpers) bedanken voor hun steun aan deze (voor sommigen te moeilijke) quiz! Zonder jullie zou dit natuurlijk nooit gelukt zijn. Natuurlijk ook een dikke merci aan Willy voor de presentatie. Als tegenprestatie beloofde de Quizschepper om volgend jaar een iets makkelijkere quiz op te stellen, alsook de vragen iets korter te maken. De hele club belooft dan weer op hun beurt een even grote inzet en enthousiasme aan de dag te brengen om wederom een leuke gezellige avond te brengen.

Bedankt.