Opbrengst Kerstmarkt Branst tvv 1000km kom Op tegen Kanker – Editie 2017

Op 16 december jl stonden de Scheldetrappers onder hun toren, waar ze wekelijks verzamelen om aan onze avonturen te beginnen, voor de derde keer op de Kerstmarkt van Branst. Dit alles tvv de 1000km Kom Op Tegen Kanker. Tijdens de weken/maanden ervoor werden ellenlange en vele vergaderingen met de obligatoire potten en pinten aan elkaar genaaid om zo beide festiviteiten tot een goed einde te brengen. Het feestcomité had zich de voorbije weken voorbereid voor een zwaar tweeluik: 9/12 Ledenfeest en 16/12 Kerstmarkt. Bedankt Feestcomité!

Sloten bier, meters jenever, ketels Gluhgin en 3 varkens werden gekocht om de dorstigen te voeden en de hongerigen te laven. Even ontstond er bij menig Scheldetrapperslever kleine paniek toen de week ervoor de Kerstmarkt te Bornem uitgesneeuwd en -gewaaid werd en ook voor het weekend weinig goeds voorspeld werd. Tijdens de opbouw mochten we genieten van open hemelsluizen die zich niet snel tot de orde lieten roepen. Gelukkig vond de natuur bij de start van de Kerstmarkt om 16u dat het welletjes geweest was en mochten de poorten even op slot voor het vervolg van de avond.

Waar andere jaren de Kerstmarkt al op volle toeren was alvorens de start gegeven werd, bleef het dit jaar wegens weersomstandigheden eerder kalm. Velen twijfelden of het nog zou regenen, andere kozen om binnen te blijven of zelfs andere dingen te doen die wel garant stonden voor droog en warm. Droog konden we niet garanderen, maar warmte natuurlijk wel. Was het niet door de warmtepaddestoelen die voorzien werden, zou het wel geweest zijn door het bodemloze enthousiasme dat alle medewerkers/sters van WVC De Scheldetrappers tentoon spreidden die avond.

Bjorn voorzag warme broodjes lekkere ham en zelfgemaakt erwtensoep, de Scheldetrapsters ontfermden zich over de trendy Gluhgin (en gluhwein) die bij velen in de smaak viel. Natuurlijk was er ook genoeg drank voorzien voor alle moedigen die het goede doel een hart onder de riem kwamen steken tijdens deze wisselvallige dag. We willen iedereen die onze stand bezocht heeft uitvoerig bedanken!

Zoals gezegd was de opkomst minder dan vorige jaren en dit in combinatie met het vervroegde sluitingsuur van de Kerstmarkt (23u ipv 00u) vreesden we even dat dit ook te merken zou zijn in de opbrengst voor de 1000KM.

Uiteindelijk zal de opbrengst voor de 1000KM komen op………………..afgerond…………………..1100€! Wat vergelijkbaar is met de voorbije jaren. Bedankt aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft! Feestcomité, Scheldetrappers, Scheldetrapsters, Sympathisanten, Bezoekers, Familie, Vrienden.

Ook een een terechte vermelding voor de zeer goede organisatie van Branst Leeft!

Ons tussentotaal voor de 1000KM bedraagt momenteel 11.000€, met nog een Quiz in het verschiet ziet het er zeer goed uit voor de inschrijving van een derde ploeg!

Together

Everyone

Achieves

More