Kerstmarkt Branst 19 December TVV 1000KM KOTK

Dit weekend werd er geen rit gepland omdat de Scheldetrappers op zaterdag op de Kerstmarkt van Branst terug te vinden waren… Niet om te drinken maar om geld in te zamelen voor de 1000KM.

1

Het werd, hoe kan het ook anders?, professioneel aangepakt met een maandenlange voorbereiding in de vorm van vergaderingen, versagen, mails, whatsappen, telefoontjes naar allerlei leveranciers, sponsors, leden, helpers enzoverder. Voor dit evenement werd er een feestcomité samengesteld om duimen en vingers af te likken. Voor elk aspect hadden we een expert:

 • Jurgen: De lijm, de man die alles samenhield en probeerde te bundelen in een overzicht.
 • Bjorn: De kok (niet met Céé-Oo-Céé-Kaa), hij die zijn club leerde eten, nam zijn ervaring als bourgondiër om overheerlijke soep en broodjes te maken.
 • Timo: De octopus, met alles tegelijk bezig: sponsors en drank zoeken, leden optrommelen, tent regelen, groentenpaketten verkopen
 • Nick: De polyvalentie zelve, alles wat de rest niet kon oplossen, loste hij op.
 • Tim: Ook aanwezig

Met een uitstekende voorbereiding kon het niet anders dan een succesverhaal worden, maar werd het dat ook?

Zaterdagochtend 9.30 kerk Branst, 1 grote camionette en 3 trappers met naam Nick VR, Michael en Stef aanwezig aan de kerk van Branst. Zij vertrokken richting het grote Sint-Gillis-Waas om de bestelde dranken, parasols, wasbak en andere dingen op te halen en af te zetten aan de kerk van Branst waar de eerste helpers toe druppelden om aan de opbouw te beginnen. Ondertussen reed de camionette verder richting Sint-Amands om bij de voorzitter het een en ander op te halen en wederom af te zetten in Branst. Tussen 9.30 en 17u werd hard gewerkt door bijna alle trappers om de stand op te bouwen tot een gezellig, groot, tof en leuk kraam!

Omdat we wisten dat alle trappers kwamen helpen, had het feestcomité enkele sponsors gezocht om, als dank, polo’s en hoodies kosteloos voor elke trapper te laten maken.

Om 17u ging dan de markt van start en ondergetekende kwam, na zijn minder geslaagde comeback te maken met 1-3 verlies in de derby tegen Kloosterstraat én penalty te missen, om 17u10 toe op de markt en kon zijn ogen al niet geloven. De markt was al volop bezig en het volk was al in grote getalen komen opdagen. Onze stand waar we toch probeerden voor elke bezoeker te plezieren met:

 • Niet alcoholische dranken
 • Gouden Carolus Classic, Duvel, Jenever, Cava
 • Groenten (soep)paketten
 • Broodje gebakken ham
 • Erwtensoep met rookworst en spekjes
 • Werpspel voor jong en oud
 • Nagelke klop
 • Parasols met verwarming

Al snel bleek onze s6tand succes te want op onze stand van 60m² stond al snel een kleine massa volk te consumeren voor het goede doel. Wat snel resulteerde in een crisisoverleg om enkele trappers naar de winkel te sturen om appeljenever, ijs en water. Hoe verder de avond vorderde, hoe leger de jeneverflessen en bakken Jupiler werden.

Het officiële einde van de markt was voorzien om 23u. Terwijl bijna alle kraampjes opgekraamd werden, bleef de stand goed bevolkt met RVK’ers en een dame die duidelijk een verleden als comedienne had, zodat we pas rond 00.30 aan het opruimen waren en rond 2u30 volledig klaar, als laatste.

7

Maar wat gedaan met al die geopende flessen jenever? Daar wisten enkele trappers wel raad mee. De klutskes gingen vlot binnen en tegen de tijd dat alles afgehaspeld (nietwaar Gerald?) was, werd het voor sommige trappers tijd om naar huis te gaan. De rit die normaal 4km is, zal voor sommigen wel wat langer geweest zijn…Gelukkig kon deze trapper terugvallen op zijn kennis wiskunde om over de cosinus te springen terwijl hij de sinus ontweek die 3.14 vierkante meters opgeschoven waren richting Mariekerke. Gelukkig kon hij dit verhaal thuis nog doorvertellen…Eind goed al goed…voor de meesten.

Maar zondag, weer 9u30, stond de polyvalente octopus weer klaar om alle bruikleen-toestellen te verdelen. Een ritje Sint-Amands->Branst->Sint-Gillis-Waas->Branst->Bornem->Sint-Amands->Bornem-> om om 15u30 af te ronden in Sint-Amands. Hoewel het ook 15u had kunnen zijn. Na de camionettewissel op Ecowell ging Nick de voorzitter thuis afzetten, eens aangekomen bij hem beseft hij plots dat zijn sleutels van de deur nog in de camionette lagen waardoor we nog eens naar Ecowell konden terugkeren. Echter bleken de sleutels niet in de camionette te liggen, maar op de achterdeur te steken. Vermoeidheid zeker?

We kunnen zeggen dat het een vermoeiend weekend was, hard labeur…MAAR…het was de moeite waard! Ik zou hierbij graag 3 groepen willen bedanken:

 1. Ik zou graag ALLE Scheldetrappers willen bedanken voor hun inzet voor dit evenement tvv KOTK. Ook al rijden er maar 8 van de 21 trappers mee tijdens de 1000KM, toch was iedereen bereid zijn steentje bij te dragen in opbouw/afbouw of tijdens het evenement. Als extra dank zorgden we voor polo’s en hoodies (onderaan) voor alle trappers en onze peter: Francis De Greef, die ons ook kwam steunen tijdens de markt.
 2. Bedankt aan alle sponsors die ons geholpen hebben deze polo’s en hoodies mogelijk te maken:
  • C-Team, Hans Cooremans
  • Siteseaing, Nick Van Ranst
  • Thuisverpleging Tom Van Ranst
  • ShareTEC, Kevin Smet
 3. Alle bezoekers van onze stand met speciale vermelding voor AS Belle Vue die de hoofdvogel afgeschoten hebben met het fietswerpspel, aantal flessen jenever en bakken bier! Ik hoop dat ze allen veilig thuisgeraakt zijn.

1 3

 

 

 

 

A succesful team is a group of many hands and one mind.

 

De eindbalans van dit evenement is bijna rond De groentenverkoop zal rond de 60€ liggen (uitverkocht) en de markt zelf zal ergens richting 1400-1500€ liggen, nog enkele facturen te betalen maar het zal er niet ver naast zijn. We zijn al bijna halfweg de 5000€!

Nogmaals bedankt aan iedereen voor jullie steun!