Ik hou van u…

Waren wij nou echt vergeten, hoe schoon de zomer hier kan zijn? Zonder zorgen en zonder regen. Hoe schoon de zomer hier kan zijn?

Het zijn vreemde tijden. Eenzame tijden. Asociale tijden. De wereld kan gered worden, door binnen te blijven. Simpel toch? Mensen worden gevraagd binnen te blijven en geen contact te hebben met andere personen. Anders zou het virus zich kunnen verspreiden. Het tiende levensjaar van onze club had er normaal anders uitgezien…

Ik zou graag eens rustig een avond thuis zitten

Wie heeft deze zin niet gebruikt de afgelopen jaren? Het leven gaat (te) snel aan ons voorbij. De koers van maandag tot vrijdag wordt sneller gereden dan Milaan-San-Remo. Het weekend? Knipper met je ogen en hey! daar is maandag weer. Veel te snel volgens sommigen. Maar toen viel alles stil…

Niet meer gaan eten in ‘Skovverdomme’, fashionable ogend uitzien dankzij Julien Mannenmode, in Comical Ali’s etablissement stuifde-het-meer-dan-zand. Den toog in ‘Den Belle’ beperkt zicht tot lege krukken en opgedroogde bierkaartjes van Inbev. ‘Dag Loewie’, beperkt zich via Apple’s Ifoon en Feestaaim (zo zou hij het schrijven) terwijl hij flink zijn huiswerk maakt. Het leven, het werk, de klok, de tijd, het valt stil en zzo heeft iedereen verplicht huisarrest. We krijgen van de natuur de rust die we al zo lang vragen. We krijgen de tijd om na te denken over alles wat we gedaan hebben. Goed of fout. Maakt niet uit. Tijd om te bezinnen.

Reculer pour mieux sauter

Eenvoudig uitgelegd: Een aanloop nemen om verder te kunnen springen. Hopelijk leren we hieruit voor de volgende keer. Want die komt er.

Een van de positieve verschijnselen die we zien is dat er in eenieder van ons een Yusuke Suzuki, Liang Rui , Eliud Kipchoge, Brigid Kosgei, Mads Pedersen of Annemiek van Vleuten schuilt. Plots wordt de natuur overspoeld met mensen (solo of met een geliefde) die genieten van de kleine dingen…

Ik herhaal: Het zijn vreemde tijden. Eenzame tijden. Asociale tijden. De wereld kan gered worden, door binnen te blijven. Simpel toch? Mensen worden gevraagd binnen te blijven en geen contact te hebben met andere personen. Anders zou het virus zich kunnen verspreiden. Nou, dat is net iets waar fietsers zich al jaren bewust van zijn. Fiets niet met andere mensen waar je normaal niet mee fietst…want het zet aan…tot fietsen!

Weet je nog die tijd dat we enkel in peloton wilden rijden en genoten van het samen in groep elkaar pijn te doen? Roeland die zijn talent via zweetparels verspreidde over de wieltjeszuigers? Of Tom & Johan die op kop reden alsof ze om brood reden naar bakkerij Robberecht, terwijl de rest halsstarrig naar hun versnellingsapparaat lag te kijken en hoopten dat het niet kleiner en kleiner werd? Of den Timmy? De man van wel duizend gebaren als verkeerstekens? Die tijd dat Pi-AIR in zijn Mercedes SLS AMG met Seasucker (we wish) achter het peloton reed en de voorzitter elk uur bevoorraadde met mueslibars en rijsttaartjes? De tijd dat eenhoorns nog weeldig fietsten? Maajkel, Krikke, Bartjeuh (DR), Sekketsjoewiehaah, Géraard? De Wielewaal van de Weertstraat nog VDB-gewijs solo aankwam na zijn vierde koers TTC? Echt, dit is zo 2019! Missen we dat? En of!

I was reminded that my bloodtype is Be Positive…

Vandaag zijn we blij dat we nog mogen fietsen. Het maakt niet uit dat het alleen is, tegen de wind in klievend, maar met een grote glimlach op het gezicht. Hierna zullen we sterker zijn dan ooit: fysiek maar ook mentaal. Zij die in barre tijden, het zonlicht kunnen zien, zullen echt gelukkig worden, zijn en blijven. We zitten allemaal thuis. We weten niet wat de toekomst brengt maar grijp deze moment om het verschil te maken voor later, wanneer dat ook mag zijn. Mei, juni…of 2021.

Jedoch….vergeet niet dat ondertussen ergens rondom jou: dokters, verplegers, ziekenhuispersoneel, apothekers, medische sector in zijn geheel, bezorgers, winkelbedienden, transporteurs, bakkers, leerkrachten, oppassers, naaisters… of wie ik allemaal mag vergeten, de klok rond vechten en ervoor zorgen dat we na dit allemaal, tijd kunnen delen mét onze geliefden die gezond bleven of gered werden door de onvoorwaardelijke inzet en zelfopoffering die ze nu zonder morren tonen. Ja, ze hebben ervoor gekozen om dit werk te doen. Neen, niet in deze omstandigheden én met alle mogelijke risico’s van dien. Wees allemaal een beetje held en alles komt goed. Is het nog niet goed? Dan is het nog niet het einde!

Ps: Alle reclame die werd gemaakt voor de lokale zelfstandigen werd volledig vrijblijvend en gratis verspreid om hen ook een hart onder riem te steken in deze moeilijke tijden.

Pss: Alle mogelijke verwijzingen naar bestaande personen zijn louter uit de lucht gegrepen en mogelijks bewerkt door de creatieve en uitermate eigenzinnige fantasie van de schrijver.

Pss: Scheldefahrer, Scheldefahrsters: Der Scheldefahrerführer liebt sie alle! #WVC10