Eerste winterrit 2015

Vandaag stond de eerste winterrit van het jaar op het image1programma met toch wel enkele nieuwe gezichten en oude bekenden. 11 trappers tekenden present aan de kerk van Branst waaronder 3 leden van de bevriende wielerclub ‘WIK’ en één van ‘WTC Den Belly’s’. 2 oude bekenden Tim Schilders en Wim Engels tekenden, na enige afwezigheid, vandaag present voor een rit van drie uur en rond de 80 kilometer. Speciale eend in de bijt: Gerald Koeck met een retrofiets (foto) wegens vermiste onderdelen van zijn andere fiets. Joost en Jan onderhielden de conditie tijden seen MTB-tocht in Sint-Amands. Xavier wou even naar de bakker en terug rijden en reed alleen een 35km. De Bornem Bullit rustte op zijn lauweren en kwam niet opdagen.

Onder leiding van Tom Caluwaerts slalomde het kleine peloton richting Asse-Meise-Kobbegem met een kleine 320 hoogtemeters onderweg. De bekendste helling van de dag was de Fluxenberg. Het tempo kwam nauwelijks boven de 29 per uur en we klokten na drie u af op een gemiddelde snelheid van 27 per uur.

Toch één lekke band voor Johan B. onderweg maar verder verliep de rit vlekkeloos (figuurlijk). Desondanks de droge voorspellingen was het toch een natte rit met vuile en natte wegen. Gelukkig bleven we van regen gespaard en konden we een leuke babbel slaan met nieuwe gezichten in het peloton.

Rijd jij liever op de weg tijdens de winter en zoek je een groep om samen mee uit te kunnen rijden? Steeds welkom om de conditie te onderhouden bij de Scheldetrappers!