6de winterrit: Binnenrit

De weersvoorspellingen van de voorbije dagen met kans op sneeuwbuien en zeer koude temperaturen heeft de groep een beetje afgeschrikt om deze ochtend op de fiets te springen. De gezondheid gaat voor en verkoudheden kunnen we missen als de pest in onze voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Wegens terreurniveau 4 gingen we niet op de baan richting Brusselse en werd er een alternatief voorzien in Go ‘Hou je’ Fit Bornem waar we deze ochtend om 10u paraat tekenden met 7 trappers en 1 trapster.

Nog nagenietend van de oefenmatch Real Madrid – Barcelona verschenen de Scheldetrappers met 3 (en Ann, dus eigenlijk 4) in de Gym om onszelf te vermaken op de spinningfiets. Verder nog op de fiets: Ivan (WTC Belly’s) en 3 WIK’ers waarvan vandaag nog iemand besloten heeft het Scheldetrapperspeloton (ondertussen 10) te vervoegen tijden de Ronde: welkom Joeri.

De Cd’s werkten niet altijd mee, lesgever Bjorn De Caluwé liet op zich wachten en werd vervangen door TIM VDH. Maar desondanks deze haperingen werd er toch een sessie afgewerkt van één tot anderhalf uur. Achteraf gezien bleven de sneeuwbuien in de voormiddag uit en buiten enkele miezerige buien viel het, al bij al, goed mee.

Belangrijkste is dat we op zondag toch weer in beweging blijven!

 1. Tim G, die het echte werk verkoos, ging weer einzelganggewijs op pad en reed 47km vandaag in de voormiddag. Well done!
 2. Joost G ging in de namiddag, met iets minder succes en meeval, volledig van het padje! Hij reed mountainbike-gewijs 36km door weer, wind en regen alsook op, over en door grachten maar ook hij beseft dat de kilometers weer op de teller staan en dat hij later profijt zal halen uit deze wintertraining. In combinatie met 2 looppartijen per week is zijn voorbereiding ook volop bezig! Staareuk waareuk.
 3. Ook op deze Zeverende Zondagmiddag was Nick Van Ranst aan het werk. Hij parkeerde zij fiets op rollen en deed een surplace van 55 minuten. Vuistje!

Van de andere Scheldetrappers zijn de trainingsgegevens onbekend daar het signaal van hun enkelband onderschept werd door de federale politie en daardoor niet meer tot in de winkelstraat te Sint-Amands geraakte. Volgens de laatste berichten zou Stef P gesignaleerd geweest zijn in Ninove waar hij, na een lekke band, door de plaatselijke uitbaatster van broodboetiek ’t harde pistoleetje’ aangegeven werd bij de politie omdat hij herhaaldelijk tijdens een telefoongesprek zei dat zijn bommekes op waren. Na ondervraging en een dopingcontrole werd hij wegens gebrek aan harde banden met terroristische organisaties vrijgelaten. Gerald Koeck daarentegen had iets meer geluk vandaag. Ook hij werd enige tijd door de politie vastgehouden nadat zijn overbuur LDB (die goede banden heeft met de politiezone RKB) naar de kliklijn 1776 had gebeld om te melden dat zijn overbuur diepe putten aan het graven was en er steeds vreemde figuren heen en weer op de oprit aan het lopen waren. Na ondervraging bleek dat Gerald zijn zoveelste fiets én auto aan het verkopen was die hij in zijn toekomstige ondergrondse garage graag zou onderhouden in het zwart. De politie heeft momenteel andere bezigheden en bekeken het door hun ondoorzichtige bril van Pearl (officiële partner van de Klein-Brabantse politie). Tim Schilders die, na enkele weken onder de radar te verblijven, had duidelijk gecommuniceerd dat hij misschien wel al dan niet aan- of afwezig ging zijn tijdens de spinning. Bjorn De Caluwé ging met enkele klanten op Après-ski hoogtestage en zal zonder twijfel menig goudgele pretpalen tot zich genomen hebben…of hij is gevlucht wegens massale zoektocht naar mannen met baarden, deze hypothese onderzoeken we in de komende uren.

Zij die willen de Ronde rijden, zullen mannen met baarden zijn

De rit van volgende week zal waarschijnlijk zonder Scheldetrappers zijn omdat deze allen op Safari zijn… Of in de namiddag doorgaan. Meer nieuws tegen eind deze week. #Verkleedjealseenbeestfeest

Quote van de week:

Wake up with determination, go to sleep with satisfaction.

Aanwezigen op de spinning:

 • Timo
 • Tom C
 • Jurgen
 • Ann VE
 • Joeri
 • Tim VDH
 • Ivan I
 • Gerrit mixt whiskey in de whiskeymixer (dit moest hij 10x snel zeggen vooraan in de zaal als nieuwkomer)

3 Responses