4de winterrit

Vandaag 11 november, een feestdag voor de Belgische werkende mens, maar ook een zondag voor de Scheldetrappers. Een zondag betekent fietsen! Deze ochtend was het niet al te warm maar een windstopper zou volstaan om de temperatuur toch geregeld te krijgen tijdens deze rit. 7 Scheldetrappes en gastrijder Ivan Inzé stonden om 9u aan de kerk te wachten op onze secretaris, maar deze besloot ruim op tijd, om 2u35, dat hij niet zou verschijnen aan de kerk. Alweer een teleurstelling voor de mederijders die zijn geloofwaardigheid weer met enkele procenten zagen dalen, net als zijn vormpeil.

Morgen nog steeds aanwezig…Neen, toch niet.

De belofte van het jaar, Stef Pauwels had wel het karakter om deze ochtend zijn warme bed te verlaten in Ninove om om 9u aan de kerk te verschijnen, waarvoor wél veel respect van de mederijders.

De orkestleider van vandaag, het kon ook lijder zijn, was Tim VDH, die pas om 3u30 in zijn bed lag na het bekende feestje in Puurs dat naar de film vernoemd werd omdat daar’ a lot of dead people’ rondlopen laat op de avond. Na amper 3u slaap verscheen óók hij aan de kerk van Branst om ons te loodsen over onbekende en onbeminde wegen richting Duffel. Bedankt Tim (Eén van de 2 goede Tims)!

2 bestormingen van de Bosstraat stonden op het programma

Met 9 reden we richting Puurs, Kalfort, Incart Puurs en via de grote wegen naar Boom waar we de eerste maal de Bosstraat zouden bestormen. De Bosstraat, voor ondergetekende tot dan toe onbekend, werd in groep omhoog gereden omdat de kilometers op de Garmins, Mio’s en anderen nog maar op amper 20 kilometer stonden en de gure wind, die toch wel het grootste deel van de rit in het nadeel stond, zouden toch voor een redelijk zware rit zorgen. Het gemiddelde van 30km/u zou vandaag zeker niet gehaald worden.

Na Bosstraat trokken we richting Rumst en Duffel over smalle wegen en vele bruggen, toepasselijk voor deze brugdag, om terug te keren naar de Bosstraat waar de de bestorming voor iets meer animo zou zorgen…

Vele bruggen bereden op deze Brugdag

Het peloton bekeek elkaar als gieren die een aas zagen liggen maar niet als eerste wouden proeven uit schrik diarree op te lopen. Maar plots was daar een bliksemflits die het groepje voorbij sprintte, het was ‘Ksjabi’ Van Diepenbeeck die de debatten niet wou afwachten en anticipeerde op het grote geweld. Hij nam 5m, 10m, 15m, het peoton liet begaan, maar toen… net zoals een bliksemflits, ging het licht uit en was het voorbij. Daar was de man met de hamer.

Eens de befaamde muur gepasseerd begon de paringsdans van de vruchtbare bonobo’s. Op de tweede rij keek Ivan naar Bjorn, die net wilde aanzetten maar Calendish was hen te snel af en zette aan. Als Van Avermaet in de tour trok hij op en bleef hij optrekken. Niemand kwam erover en de achtervolgers gaven zich gewonnen.

Na deze sprint was het beste eraf bij sommigen, mede door de wind en was het dus tijd om richting Branst te rijden. Na 75km en 3u fietsen arriveerden we op Luipegem richting Zandstuiver waar Joost, in de vorm van zijn leven, bijna solo aankwam maar toch nog geremonteerd werd door Stef, die zijn parkeerboete van de Bosstraat netjes betaald had en net op tijd zijn PayNGo kaart had herladen.

De drankjes en chips waren meer dan verdiend, bedankt aan alle aanwezigen, alweer een stap richting RVV gezet. Zondag waarschijnlijk slecht weer maar laten we toch duimen dat de weergoden ons toch nog gunstig gezind zijn!

De rit van vandaag op Garminconnect.

Quote van de mid-week:

You don’t get what you wish for, you get what you work for.

 

Winterrit 4 (1) Winterrit 4 (4)

2 Responses