WVC De Scheldetrapsters werden in gang getrapt!

21 mei 2016 zal de datum zijn waarop het damesteam hun eerste rit over de Klein-Brabantse schelde dijken reed. Hoe symbolischer kan het zijn? De Scheldetrapsters die langs de Schelde trapten naar de heimat van de Scheldetrappers, Branst. 7 moedige trapsters, 3 begeleidende Scheldetrappers, 1 peter en 1 mentor tekenden present aan de kaai van Sint-Amands om de rit in goede banen te leiden. De voorzitter kreeg een beetje een déjà vue naar de start van de Scheldetrappers. Het was misschien niet allemaal met dezelfde tenue of meest blitse fiets, alhoewel er dames reeds een knappe investering gedaan hadden, maar eerder een kleurenpallet van verschillende tenues/helmen/schoenen en fietsen, net zoals het bij de mannen in 2010 was.

Het startsein was een beetje zoeken naar hoe dit beperkte peloton zich zou gedragen voor de eerste maal in groep, zou er (te)veel verschil in niveau zijn? Maar het mag gezegd worden, het niveau was zeer goed! Een ritje van 35 kilometer richting Steendorp via de dijk en terug langs Bornem om aan te komen in de Zandstuiver na 1u 30 fietsen aan een gemiddelde van 24km/u. Knap voor de eerste rit, voor de meesten mocht het zelfs wat sneller gaan. Niemand had moeilijkheden, iedereen reed vlotjes uit en kon nagenieten van een eerste traktatie van Peter Jurgen VL op het terras van de Zandstuiver.

Voor de openingsrit reed er ook een special guest of mentor mee van de bevriende wielerclub WIK70. Pierre VDH , de vader van ‘Zooneke’ Van Den Heuvel Tim, die zelf de is verpersoonlijking van het dubbellidmaatschap. Pierre die de hele rit zijn ervaring in consignes uitdeelde à la: “Fietsers achter, rechts haaven”, “Tegenliggers, inschuiven”, “Blijven rijn”. Achteraf werd er natuurlijk nog veel gepraat over de toekomst en komende ritten. Pierre heeft zich al kandidaat gesteld om de dames te begeleiden over de Vlaamse wegen, enkel als ze met 15 trapsters zijn.

Dit was reeds een eerste hoofdstuk in een ‘hopelijk’ lang en succesvol boek van WVC De Scheldetrapsters! Hopelijk elke week genoeg dames om een rit te kunnen rijden want wat is er leuker dan fietsen in de zon met een toffe groep? Bij de mannen zijn er alvast genoeg vrijwilligers om de begeleiding te verzorgen. Bedankt aan de aanwezigen: Jurgen, Pierre, Rutger, Srrs, Elke, Silke, Sarah, Gerty, Liesbeth, Marijke en Ann. De afwezigen kunnen deze week aanpikken.

The most important step of all is the first step, Start something!