RVV2016-5: Verbroederingsrit met WIK70 – DEELII

DCIM115_VIRB

Een dag na Brussel-Opwijk sprong de Groene Armada weer op zijn fiets om uit te rijden met de bevriende wielerclub WIK70. Hun officiële openingsrit was namelijk op 28/02 gepland en aangezien zaterdag een zware rit was kozen de Scheldetrappers om zondag een grotendeels ander team de baan op te sturen. Zoals alle grote wielerteams is de kern groot genoeg om toch een deel renners thuis te laten om te rusten.

Rutger, Gerald, Bart DC en Joost kozen ervoor om deze zondag rust in te lassen. Timo, Tom C, Bjorn en Tim Gevaert waagden zich aan de dubbel. Verder zouden ook Jurgen en Stef meerijden. Er waren ook nog 2 verrassingen.

 

  • Voor de eerste maal sinds juni 2015 kroop Hans ‘Rosato’ nog eens op zijn zo-goed-als-nieuw stalen ros om zich eindelijk te storten op zijn voorbereiding voor het dubbelluik: RVV2016 – Amstel Gold. Om te kunnen pieken in de Amstel wou Hans niet te snel in vorm zijn en begon hij later aan zijn wielerseizoen. Er is over nagedacht.
  • De tweede verrassing was niemand minder dan onze peter TGV FDG die zijn opwachting maakte om mee los te rijden met zijn petekindjes. Na zijn zieke vrijdagnacht was hij genoeg hersteld om zondag toch mee zijn kilometers in het peloton af te werken.

Verder waren natuurlijk ook nog de dubbelleden van de WIK zelf aanwezig zoals Srrs, Tim VDH, Johan  en Ivan I. van WTC Den Belly’s. Andere bekende namen die de trouwe lezer wel al eens tegengekomen heeft in deze verslagen en bij de WIK meereden waren onder andere: Bart DR, Tim DS en Lieven Dierickx. Ook voor de eerste maal aanwezig een ander dubbellid: Romain, die zelf voorzitter is van een wielerclub te Wommelgem. Maar zij rijden op zaterdag en op zondag zou ook hij graag de Groene Armada vervoegen.

DCIM115_VIRBIets na 9 vertrok het peloton van ongeveer 30 renners groot voor hun eerste kilometers van het nieuwe seizoen gevolgd (in de volgwagen) door Pierre ‘Senior’ van Den Heuvel, die de koppen telde, de regels uitlegde en zag dat het goed was. Het tempo was gezapig, rond de 25-26 gemiddeld en de wielen draaiden rond. Via Ruisbroek, Willebroek, Heindonk richting Vlaams-Brabant leidden de mannen die deze winter met onze club meegereden hebben het grote peloton. Het weer en het tempo waren goed, de benen reden los en de WIKkers keuvelden. Zonder incidenten reden we richting Kapelle-op-den-bos om tot het verste punt van vandaag namelijk Nieuwenrode te komen.

Daar draaide de wind echter in het nadeel veel op de kop, regelmatig in de flank zodat de eerste WIKkers die pas uit hun winterslaap ontwaakten moeilijke momenten begonnen te krijgen op de bruggen en de lange windstukken. Sommigen zakten erdoor, anderen werden geduwd maar samen kwamen we er wel. Via Londerzeel, Opdorp, Sint-Amands en Oppuurs reden we richting Brasserie Vrededaal waar voor alle leden een potje stoofvlees op hun stond te wachten. De eerste rit was gereden, de meesten waren blij te arriveren en de pot stoofvlees zal gesmaakt hebben, net als losrijrit bij de Schedetrappers. Ideaal na een zware rit op zaterdag. Bedankt WIK!

Eens thuisgekomen hadden de meeste Scheldetrappers 80km op de teller wat hun totaal voor dit weekend op 210km bracht. Nog 17 kilometer en op één dag en we hebben de RVV-afstand gereden, maar dat zal pas voor op 2 april zijn.

Alone we can do so little, together we can do so much.

 

DCIM115_VIRB

DCIM115_VIRB

DCIM115_VIRB

DCIM115_VIRB