Rennersprofiel

Tim Gevaert

77 Smalle

Nationality :Belg
Date Of Birth :20-03-1983
Height :169cm
Weight :59kg

Tim is woonachtig te Bornem samen met zijn vrouw en 2 kindjes. Hij is oorspronkelijk van Breendonk, land van de Duvels, maar daar is hij gevlucht naar klein-Brabant en heeft hij gelukkig asiel gekregen in Bornem. Hij werkt, je kan het al raden, bij Duvel Moortgat, en is een collega van Michael Dewachter.

Voor hij begon te fietsen heeft hij 16 jaar gevolleybald bij allerlei ploegen en niveaus in de streek. Het vuur begon er wat uit te gaan en toen is hij op zoek gegaan naar een andere uitdaging. En deze vond hij in het fietsen. Alleen rijden is ook maar alleen en is hij via via in contact gekomen met deze fietsclub waar hij zich in 2015 prompt bij aansloot. 

Tijdens de winter van 2015 heeft de Smalle geregeld zijn rites meegepikt maar anatomisch/fysiologish zat het hem toch niet mee. Mede door zijn scherpe competitiegewicht is hij makkelijk vatbaar voor ziektekiemen en moet hij daardoor wel eens een rit laten schieten. Te vroeg in vorm? Ik denk het niet…vastberaden, ge’Tim’otiveerd om in 2016 de 240km Ronde van Vlaanderen tot een goed einde te brengen met de rest van het Scheldetrapperspeloton. 

Hij is misschien niet de meest prominent aanwezige van de groep maar die moeten er ook zijn. Als er werk te doen valt is hij ook steeds van de partij om een handje toe te steken wat door iedereen geapprecieerd wordt. In 2016 gaat hij waarschijnlijk, na spannende duels met De Wielewaal en SRRS, vriend en vijand verbazen in het middengebergte van de Vogezen om de bollentrui te veroveren en de bekende Festinahorloge mee huiswaarts te nemen?

Het laatste zou het niet worden. De Vogezen waren zeker niet te hoog, te lang of te steil maar het karakter om tot het gaatje te gaan ontbrak. Desondanks vele bemoedigende en Timotiverende woorden van de voorzitter kwam Tim niet bij de besten boven maar net in de Grupetto daarachter. Beter dan gemiddeld lat ons zeggen. Zijn gestalte zit in ieder geval mee maar moest hij zich toeleggen op het betere klimwerk zullen menig trapper het er moeilijk mee hebben.

Na de Vogezen is hij nog steviger beginnen trainen aan zijn inhoud en duur. Het competitiegewicht werd benaderd. Tijdens de zomer was Tim klaar om te schitteren op de Olympische spelen. Lange ritten waren niet langer een test voor hem maar eerder een avondwandeling met de hond. Kilometers verslinden aan hoog tempo is niet langer een probleem. Zullen we onze anti-dopingbus toch maar eens moeten parkeren aan de Sint-Bernardus op de Sint-Amandsesteenweg om een onaangekondigde drinkbus en/of fietscontrole te doen? Of zouden de mentale opkikkers en duwtjes in de rug van de voorzitter dan toch wonderen gedaan hebben en het beest in Tim GEVAARt wakker gemaakt hebben?

2017: 237km Ronde van Vlaanderen