Rennersprofiel

Michael Dewachter

10 Micky

Nationality :Belg
Date Of Birth :23/12/1990
Height :187cm
Weight :94kg

Deze trapper sloot zich ook aan in 2012. Michael was ook niet de meest gelukkige voetballer en had de ene blessure na de andere. Maar toch bleef hij volhouden tot 2014 om elke keer terug te komen na een (ernstige) blessure.

In 2012 reed hij geregeld mee met zijn crossfiets. Hij was ook weer een man van het grote verzet die niet vies was van wat koptrekken. Spijtig genoeg waren zijn hoogtepunten dat jaar:

          Route des legendes op een veel te kleine mountainbike.

          Land van Assche route waarin hij, naïef als hij was, Stijn B volgde en uitgeregend aan de auto toekwam.

          2 platte banden tijdens een afdaling op kasseien waardoor zijn balhoofd stuk ging en hij naar huis moest rijden zonder dat hij zijn stuur kon draaien maar zelfs dan trok hij nog naarstig de kop!

De jaren die daarop volgden waren mager maar in 2015 heeft hij hervat met nieuwe moed en een andere fiets. Zeker ook een renner die, als hij nog wat training in de benen krijgt, we in het oog zullen moeten houden!

Hij bevestigde deze stelling al deels in de Vogezen door op korte, lopende cols lang aan te klampen bij de beteren van het gezelschap. Als het stijgingspercentage niet boven de 6% gaat, kan deze bonkige Branstenaar zijn krachtige benen aanspreken die op pure kracht naar boven zullen hossen. Tijdens het Alpenverlof kwam hij daardoor niet tot zijn recht of op volle snelheid bergop omdat die percentages niet onder 7% gingen. Maar hij haalde dit natuurlijk wel in de afdalingen die daarop volgden in. Met zijn technische bagage kan hij de bochten juist inschatten en als hij zijn eigen lijn kan volgen is hij een zeer sterk en snel daler. In de alpen werd de basis gelegd voor een sterke editie van de fietsdodentocht waar hij zijn V8 nog eens goed kon laten gaan. In de heuvelzone nooit echt in de problemen, op het vlakke alles opentrekken tot zijn mouwen van zijn superfancy onderhemdje ervan afzakten. Micky is bezig om een zeer sterk ScheldetrappersTijdritkampioenschap neer te zetten!

2017: 237Km Ronde van Vlaanderen met 100km in de benen.

2018: 306Km EPIC 300 met 100km in de benen, Alpentour met een Epic in de benen