2de winterrit

Allerheiligenrit!

2de winterritAllesbehalve Allerheiligen-weer vandaag. De ‘misschienen’ en de passers hadden – alweer – zwaar ongelijk. Onder een ontwakend maar nog bijzonder fris novemberzonnetje vertrokken we met 11 trappers (waaronder, jawel, een vrouw, dank Sarah S!)voor een ritje richting Land van Waas. Onder de aanwezigen enkele gastrijders en bovendien slechts 5 Scheldetrappers. Zowel voorzitter als ondervoorzitter lagen nog te Hallo-wenen in bed.

Wegkapitein van het eerste uur Tom C trok gewoontegetrouw de kop, schaduwkoptrekker Inze naast hem. Vlotjes slingerend langs Oost-Vlaamse wegen passeerden we Temse, Steendorp, Melsele, Verrebroek, Sint-Gillis-Waas, Vrasene, Haasdonk, Beveren; om via hetzelfde Temse weer terug te keren richting Branst. Allen gedisciplineerd, zonder incidenten. Zelfs geen demarrages richting Scheldetrappers-sprint.

 

2de winterrit 2

Prachtige zondagvoormiddag onder een al even stralend november-zonnetje. Aangekomen in de Zandstuiver (aan een gemiddelde snelheid van 29km/u) bleek dat er om 9u05 nog een 6e Scheldetrapper aan de kerk was gearriveerd, maar Tim G besliste na de biecht bij de plaatselijke pastoor om als straf voor het laatkomer een uurtje soloslim te spelen. Bij deze zijn ook al wat categorieën voor het ledenfeest 2016 ontstaan. Zo is Tim G al genomineerd voor Solotrapper van het jaar.

 

Wim had last van een ‘salamipols’, een blijkbaar gekende ziekte in de opleiding tot politieagent.

De 2de groep die om 14u ging samenkomen om een tocht te rijden bleek plots een WK afzeggingen geworden. Bacchus vergat dat hij met de vroege stond, Wim had last van een ‘salamipols’ (blijkbaar gekende ziekte in de opleiding tot politieagent. Door het overmoedig zwaaien met de salami ontstaat er overbelasting waardoor de pols een cyste ontwikkelt), Bjorn had te diep doorgezakt tijdens de limbo op het trouwfeest van zijn schoonbroer, “ne Cools” nota bene. Hierdoor stonden enkel de voorzitter samen met Kevin Smet aan de kerk om 14u.

Zij begonnen aan een zonovergoten tochtje richting Dendermonde en terug. Kleine tussenstop voor een cola bij ‘De Kaaiman’ in Temse en rustig terug. 2u45 gereden en toch een mooie 65km op de teller. Tof gezelschap Calendish en Kevindish samen!

De ‘Joint Adventure’ tussen de Scheldetrappers en bevriende wielerclubs WIK70 en WTC Den Belly’s is aan een mooi winteravontuur begonnen. Hopelijk mogen er nog veel van deze zondagen volgen! Nog even een welgemeende dankjewel aan Tom C voor de mooie rit van vandaag!

De rit van 9u op Garmin.

Mes que un club!

2 Responses