1ste Kom Op Tegen Kankerquiz

Beste Scheldetrappers,

Naar goede gewoonte schrijft jullie voorzitter telkens een ludiek verslag van jullie ritten of belevenissen maar aangezien hij andere horizonten heeft verkend tijdens dé avond van het jaar, neem ik met veel plezier (tijdelijk) de fakkel over.

Op 1 december 2015 was de kogel door de kerk en startte officieel de samenwerking tussen KOTK Comité Bornem en WVC De Scheldetrappers. Zes maanden kregen we om een bedrag van € 5.000 bij elkaar te sprokkelen. Jullie enthousiaste voorzitter zag zelfs 2 ploegen al volledig zitten.
De bal ging aan het rollen en uiteindelijk hadden we het al moeten weten na de kerstmarkt te Branst dat de Scheldetrappers niet enkel een bende wielrenners waren maar ook stuk voor stuk organisatorische talenten. De grootste stand, veel drankverbruik, ludieke spelletjes en heeeeeerlijke hambroodjes. Een meer dan geslaagd event dat € 1.515 opbracht!

12 januari werd de datum van de eerste publicatie van de quiz, die sound doorman op 22 april in het gemeenschapshuis te Branst. Achter de schermen gingen de eerste voorbereidingen voor de kwis van start door jullie volledige team. Een eerste zaalopstelling try out te Branst nam ruime tijd in beslag met als resultaat dat 38 quizploegen welkom warren, jury ergens in een kotje achteraan en de quizprijzen nog verder verstopt! Ondertussen werden er door Stijn vragen opgesteld, gewijzigd en vergemakkelijkt nadat een team van Scheldetrappers behoorlijk laag scoorde op de testquiz.
Er waren amper affiches of flyers verspreid en het ploegenaantal nam indrukwekkende hoogtes aan zodat op 28 februari het alarmpeil van 38 ploegen werd bereikt. Ondertussen vlogen ook de quizprijzen ons om de oren en kregen we van overal positieve antwoorden op sponsoraanvragen. Al een geluk dat een garage niet dient om auto’s in te plaatsen, maar wel om te stockeren, niet waar voorzitter?  Aangezien de reservelijst bijna groter werd dan de lijst met ingeschreven ploegen, leek ons een verandering van zaal noodzakelijk om nog meet ploegen de kans te geven deel te nemen én onze opbrengsten op een eenvoudige manier te vergroten. Kloosterheide kwam als nr 1 naar voren en was nog vrij op D-day. Ditmaal nam ikzelf, als meetkundig rekenwonder, de taak op mij om te bepalen hoeveel tafels er binnen konden. Geen uur werk en tafelschikken maar wel 5 minuutjes met grote passen naar links en rechts stappen. Resultaat, geen 38 maar wel 48 ploegen mochten deelnemen! Aangezien meetkunde en wiskunde niet mijn sterkste vakken waren, was het duidelijk waarom de quiz zo “cosy” was en hebben Rutger ( of Ruthgurd?) en Stijn mij vrijdagmiddag meermaals vervloekt over hoe die 48 tafels te zetten. Mijn excuses hiervoor!

Er kwamen ploegen bij, vielen ploegen af, er werd vergaderd over technische aspecten, planning, dranken besteld, hapjes gehaald, antwoordbladen geprint, drankkaarten gesneden, fotorondes geniet, prijzen opgehaald, testavonden georganiseerd…. honderden mails gingen over en weer tot het moment suprême niet langer op zich konden laten wachten. Bleef voor ons de grote vraag: wie zijn die Scheldetrappers nu allemaal? Een snelle babbel op de kerstmarkt, een mailtje, maar geen contact. Tot vrijdag 16u00… wat een stress die van mij viel toen ik de 48 tafels zag staan (en de 90 koffiekoeken). Alles was tot in de puntjes geregeld. Dankzij Nick & technieckers Frank & Walter kwam ook geluid en beeld in orde. Restte ons het uitstallen van de quizprijzen, wat een niet zo eenvoudig jobke bleek te zijn, aangezien 250 prijzen niet zomaar samen te stellen waren. De rode T-shirt werd meermaals als extraatje aangeboden ( deze zijn trouwens nog steeds GRATIS te verkrijgen voor diegene die interesse hebben met aankomend EK (of is het dit jaar WK? 😉 ). Alle tafels gezet en tombolaprijzen uitgestald, was het tijd om het innerlijke lichaam te sterken met heerlijke frietjes. Scheldetrappers doken op als paddestoelen uit de grond en voor iedereen het goed besefte waren de eerste quizzers aangekomen. Ik kreeg de eer om aan de tafel te zitten met de erevoorzitter, die gedurende heel de avond met hart en ziel de kassa heeft bewaakt en regelmatig van vrouwelijk schoon werd vergezeld (aangezien ik moeilijk langer dan 30sec kan blijven zitten). Stipt 20u00 waren alle ploegen aanwezig en liepen de lokale garçons al van hot nagar her (tussen de heel smalle gangetjes, nogmaals mijn excuses voor mijn gebrek aan ruimtelijk inzicht). Vooral het bier kon menig aanwezige bekoren: pintjes, Bornem Dubbel, Trippel en Duvel waren de toppers van de avond.

Willy steekt van wal, met naast hem een 4-koppige topjury en 2 top IT-ers. Aan een stevig tempo ging de avond van start en verschoven de rangen van tafelnummers. De barmannen en garçons wisten alvast wat te doen, maar zoals jullie weten staat ook achter elke krachtige man, een even minstens zo belangrijke vrouw. An & Carmen verzorgden heel de avond de hapjes, koffies en thee’s vanuit hun eigen wondere wereld. Geen koekjes voor bij de koffie (ai ai ai vergeten!!! Stress Stress Stress), geen probleem Carmen is in no time terug met een heerlijke doos vol speculaasjes. Maar ook in de zaal krijgen we hulp van Ellen, Els, dochters, vriendinnen en collega’s die alles in het werk zetten om iedereen tijdig van spijs en dranken te voorzien (ondanks de drukbevolkte wegen). Het ene vat na het andere wordt leeggedronken en de sfeer stijgt met de minuut, tot een volgend stressmoment op de loer ligt. Ketchup is op en het is 20u50! In een sneltempo naar de colruyt en we kunnen weer verder.
Om half tien mogen de ploegen even uitblazen tijdens een welverdiende pauze, waarin 750 tombolalotjes van de hand gaan. Iedereen heeft geen euro laten liggen voor de 1000 km.

Rond 10u gaat het tweede deel van start dat zorgt voor de nodige hoofdbrekers, twijfels en gefronste wenkbrauwen. Uiteindelijk wordt om kwart voor 12 het eindsignaal afgeblazen en komt één van de spannendste momenten van de avond. De tombola wordt verzorgd door twee onschuldige handen en mooie prijzen werden verdeeld. De top 3 mag als eerste kiezen uit de prijzen en stilletjes aan loopt de zaal wat leger. Reacties: “moeilijke, maar aangename quiz”, niet eenvoudig, maar goede sfeer, … Kortom niets dan positiviteit en ook de mooie prijzen hebben zeer veel goede reacties opgeleverd.

We werken allemaal in verschillende sectoren, maar uiteindelijk delen we ook veel samen. We kunnen over alles babbelen, iedereen is zo verschillend, maar toch zo gelijk.

Op dat moment moest ik terugdenken aan wat Bjorn zei : “we werken allemaal in verschillende sectoren maar uiteindelijk delen we ook veel samen. We kunnen over alles babbelen, iedereen is zo verschillend, maar toch zo gelijk.” En ik denk dat jullie sterkte is, ieder heeft andere netwerken, capaciteiten, kennis en dat maakt jullie niet enkel tot een team van wielrenners, maar ook tot één van de meest exceptionele verenigingen die ik ken.

De afbraak, tellen van de dranken, vegen en kuisen van de zaal, alle laatste loodjes werden afgewerkt. Rond 3u was het tijd voor nog een laatste afsluiter en een moment van bezinning tussen Stijn, de erevoorzitter en mijzelf. Allemaal konden we met zeer veel voldoening deze avond afsluiten, maar voor de erevoorzitter mocht het spektakel best nog een beetje langer duren. Bij het zoeken naar de schakelaar om de laatste lichtenrij te doven, wordt per ongeluk het brandalarm geactiveerd met als resultaat een loeiende sirene die een klein half uur heeft afgegaan (onze excuses voor de buurtbewoners). Dankzij Frank van Ter Dilft (mijn lieve papa die na het kuisen terug uit zijn bed werd gebeld) kon het alarm gereset en afgezet worden.

Het was alleszins een onvergetelijk einde van een onvergetelijke avond! Maar als we even terug gaan naar Alinea 2, waarin staat dat we € 5000 moesten inzamelen zodat 8 van jullie trappers meekonden rijden, is de vraag of we dit hebben bereikt? De teller op de pagina van de scheldetrappers stond op € 3.135 voor de quiz, tel daar de soep-opbrengsten van een kleine € 300 bij op en de ontvangen inschrijvingsgelden van 47 ploegen, voor een totaal van € 940, plus € 750 eur van de verkochte lotjes, dan zitten we al op een totaal van € 5125 euro!! Zonder zelfs de dranken van de avond te hebben opgeteld! Dus de scheldetrappers staan aan de start van de 1000km!!!!!!! En er is reeds een mooi startbedrag bijeengezameld voor editie van volgend jaar, waar misschien de vrouwenploeg ook een plek in kan versieren. Voor al diegene die meerijden (en wensen) hebben we trouwens vrijdagavond speciale autostickers ontvangen.
Ik ga niet iedereen bij naam noemen, want dan ga ik zeker iemand vergeten, maar graag wil ik jullie bedanken, niet enkel voor de zeer professionele aanpak van de quiz, de vele mooie prijzen die bijeengezameld zijn, jullie enthousiamse, maar vooral omdat wij zelf genoten van een topavond met een fantastische bende. Wij staan alvast mee klaar aan de zijlijn om jullie over die 1000km te supporteren en kijken al uit naar een volgende actie!

Groetjes,
Lieselotte (& mama Martine J )

 

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden terug: