Rennersprofiel

Xavier Vandiepenbeeck

31 Ksjabi 2.0

Nationality :Belg
Date Of Birth :13/4/1987
Height :184cm
Weight :85kg

Xavier of Ksjabi of The X-man is lid sinds 2015 via de contacten van Joost en passief-lid Stijn VM. Ksjabi achtte het tijd om na enige passiviteit een leven na het provinciale voetbal te beginnen en kocht zich een nieuwe koersfiets in de zomer van 2015. Nooit gefietst, nooit in groep gereden maar Xavi was er als de kippen bij om tochtjes van 80 kilometer te doen ook al had hij nog geen meter op zijn fiets gereden.

Zijn leuze is “Carpe Diem” en we zien wel waar we uitkomen. Daar waar de meeste renners na lange inactiviteit eerst op hun eigen gaan rijden en niet durven aanpikken omdat ze bang zijn eraf te vliegen denkt Xavi, F*ck it, dat loopt wel los. Meermaals komt hij zijn eigen tegen tijdens deze ritten, maar ook telkens weet hij ze tot een goed einde te brengen. Tot hij in de winter een ritje naar Lier meepikte met het peloton waar hij tweemaal ten val kwam. Daar besefte hij dat hij toch nog veel werk had en nam in de week die daarop volgde een abonnement bij Go-Fit en begon als een bezetene krachttraining met spinning te combineren om er met Pinksteren in de Vogezen te staan. Sinds deze val zat hij nauwelijks nog op zijn koersfiets omdat hij tijdens het spinnen de kans op valpartijen veel kleiner acht.

Xavi 2.0 is opgestaan. In 2018 herpakte Xavi zicht wonderwel, viel 15kg af en hij leek als herboren. Ritjes langer dan 2u werden niet langer als saai beschouwd en kilometers werden aan elkaar gereden om de volledige Ronde van Vlaanderen uit te rijden, wat hem ook met verve lukte. Le Nouveau Xavi est arrivé en kan met de besten mee!

2018: 227Km Ronde van Vlaanderen