Rennersprofiel

Tom Caluwaerts

4 Calle Cannibaal

Nationality :Belg
Date Of Birth :01/05/1976
Height :176cm
Weight :72kg

Tom Caluwaerts was een van de renners die zicht in 2011 aansloot bij de beginners die niet verder reden dan de omliggende kerk. Tom, die al enige tijd gestopt was met voetballen (bij KVS Branst) en tot de oudere garde van de groep behoort, bleek meer thuis te zijn in Klein- en Vlaams-Brabant. Hij weet overal zijn weg en wist de grenzen van de club te verleggen van de Branstse dijken richting Asse/Meise en andere provinciën.

Tom, ook wel de Kannibaal genaamd, is de man die amper grenzen kent. In elke rit, hoe zwaar ook, is hij steeds op de voorposten te vinden zo niet op kop. Hij is de motor van de club, zet zich op kop en kan zonder verkrimpen iedereen veilig thuis brengen zonder dat ze daarvoor 1m kopwerk voor hun rekening moeten nemen. Het is een van de redenen waarom Tom, door de andere leden meerdere malen verkozen werd tot “Scheldetrapper van het jaar”. Een titel die in het korte bestaan voor weinig trappers is weggelegd.

Hij is 99% van de zondagsritten aanwezig en leidt elke rit van begin tot eind in goede banen. Om zijn naam eer aan te doen heeft hij in 2014 & 2015 deelgenomen aan ‘La Cannibale’ op en rond de Mont-Ventoux en heeft deze dan ook 2X tot een goed eind gebracht.

Velen verdenken hem van mechanische doping maar na elke rit wordt zijn fiets gecontroleerd en nog nooit werden verdachte knopjes of toestellen ontdekt. Deze man is een kilometervreter pur sang, zomer én winter. Hij behoort tot de oudere garde van de club maar wordt (zoals de wijn) beter met de jaren!

Zijn hoogtepunten zijn niet allemaal op te sommen want dan zou je nog 5′ moeten scrollen maar de belangrijkste zijn wel:

2011: Scheldetrapper van het jaar, Mont-Ventoux

2012: Scheldetrapper van het jaar

2013: Sean Kelly classic

2014: La Cannibale (en haar voorbereidende ritten), Sean Kelly Classic

2015: La Cannibale (en haar voorbereidende ritten), Les Géants des Ardennes.

2016: 227Km Ronde van Vlaanderen, Sean Kelly Classic, Scheldetrapper van het jaar

2017: 237Km ronde van Vlaanderen

2018: 306Km EPIC300