Rennersprofiel

Tim Van Den Heuvel

12 Ginow

Nationality :Belg
Date Of Birth :13/07/1977
Height :170cm
Weight :64kg

Tim VDH, beter bekend als junior Van Den Heuvel, was een oude bekende voor enkele wielercursisten van de Scheldetrappers.Tim staat bekend als een vat vol ervaring. Soms als het teveel regent, loopt dit vat over en moeten alle verhalen eruit. Tips en tricks (FAQ’s) in verband met eten, drinken, training, materiaal…voor dit alles kan je bij hem terecht. Hij zal je met raad en daad bijstaan en zoveel mogelijk helpen waar hij kan. Desnoods zal hij zelf met jou 7 dagen op 7 gaan trainen. Want als je een doel hebt en weet niet hoe eraan te beginnen…één adres. Desondanks zijn dubbel lidmaatschap, Scheldetrappers – WIK, en de zeer korte periode dat hij bij onze club is, kunnen we steeds op hem rekenen als er problemen aangepakt dienen te worden.

Tim is zelf dé grote bezieler van de bevriende wielerclub WIK70 te Puurs maar heeft toch besloten het lidmaatschap bij onze club aan te gaan wat enkel kan gelden als een groot compliment en een evengrote aanwinst. We zullen hem tijdens de zomer niet veel met de Scheldetrappers zien meerijden omdat hij zelf elke zondag (samen met pa Pierre) voor de begeleiding van de WIK zorgt maar als de Scheldetrappers met te weinig renners zijn kunnen we gerust op zondag bij hen aanpikken en mee op avontuur trekken.

Als renner kan je hem het best omschrijven als ‘Splijter van de wind’. Vanaf het moment dat hij voelt dat de wind ‘lichtelijk’ in het nadeel blaast, komt Tim naar kop om zoveel mogelijk renners uit de wind te zetten. Hij is ook een meester in het ronddraaien. Als geen ander kan hij een groep op sleeptouw nemen en ervoor zorgen dat alles vlekkeloos ronddraait. Dit is een aspect waar ons peloton geregeld wel nog herexamens oor krijgt maar alle begin is moeilijk. Vroeger was er één kopman (Tom C) dan 2 (Gerald) en nu lijkt het soms Lidl-Quickstep wel. Als er niet tegen de wind hoeft gereden te worden vind je hem tijdens de winter vooral in de grupetto waar hij ook nog wel wat wind zal vangen om toch een beetje getraind te hebben.