Rennersprofiel

Stef Pauwels

12 De Wielewaal van de Weertstraat

Nationality :Belg
Date Of Birth :23/11/1990
Height :1m87
Weight :77kg

Eentje om in ’t oog te houden…

Deze jonge renner sloot zich op 24-jarige leeftijd in 2015 aan bij de Scheldetrappers. Ook hij heeft een verleden bij de Scheldezonen.

Meteen kwam het enorme potentieel in hem naar boven. Het is een renner die het gezegde: “ik heb slechte benen” niet kent en is iemand die alles heeft: kracht, snelheid, explosiviteit én fysiek. Soms woekert hij teveel met zijn krachten waardoor hij wel eens een parkeerboete moet betalen. Maar dit wordt nog gecategoriseerd onder ‘jeugdig enthousiasme’.

Wat is dat, slechte benen?

In 2015 ontpopte hij zich tot een ongelooflijk goede klimmer. Na amper 4 maanden reed hij de legendarische Mont Ventoux op in een tijd van 1u51minuten. Een tijd waar menig Scheldetrapper van droomt.

Sinds zijn debuut is hij gebiologeerd bezig met zijn materiaal. Er gaan geen 2 dagen voorbij dat hij niet bij de fietsenmaker te vinden is want zijn fiets moet in orde zijn. Alle snufjes, tips en tricks zijn goed om nog sneller en beter te worden. Het internet afschuimen naar beter en moderner materiaal zoals onder andere carbonnen wielen, behoort nu al tot een van de dagelijkse bezigheden.

Ondanks het feit dat hij te jong gestopt is met voetballen (waar hij ook een kanjer was/kon worden) om de liefde voor de fiets te ontdekken, is hij een zeer regelmatig (in elk opzicht) renner tijdens de zowel wekelijkse als weekendtochtjes.

Mij krijgde niet zot!

Toch wel Stef, toch wel.

God is van ons parochie en rijdt met de fiets

Zoals je hieronder kan lezen heeft ‘De wielewaal van de Winkelstraat’ niet stilgezeten in 2016. Gebeten door de fietsmicrobe kocht hij een nieuw carbonnen ros om zich na de Ronde en de 1000KM voor te bereiden op zijn terrein. De Vogezen en later in Juli de Alpen. Met zijn Specialized Venge ‘Sagan Edition’ lukte dat wonderwel en verslond hij bergen alsof ze bruggen waren. Weinigen kunnen zijn wiel houden, lang moet hij wachten op de top op de mindere goden. Hij rijdt als de beste omhoog alsof hij nooit anders deed. Zoals Het Zesde Metaal het zo mooi verwoorde in hun ode aan VDB-zaliger: God is van ons parochie en rijdt met de fiets.

Hoogtepunten:

2015: Mont-Ventoux, Nieuwkomer van het jaar, 1ste Ere-trapper Scheldetrapper van het jaar.

2016: 130km Ronde van Vlaanderen, Passage Bornem met de 1000KM Kom Op tegen Kanker, Petit Ballon, Grand Ballon, Lacets de Montvernier, Col du Chaussy, Col de la Madeleine, Col du Glandon, Col de la Croix de Fer, La Toussuire, Col du Télégraphe, Col du Galibier

2017: 237km Ronde van Vlaanderen, 271km Luik-Bastenaken-Luik, 1ste plaats TTC-koers Kruibeke, Beste Bornemnaar Memorial Alexander De Witte, Tijdritkampioen WVC, Scheldetrapper van het jaar

2018: 215km Gent-Wevelgem, 227km Ronde van Vlaanderen, Gouden Medaille 306Km EPIC300 (32ste plaats)