Rennersprofiel

Rutger Van Loo

11 Rudi

Nationality :Belg
Date Of Birth :30/05/1971
Height :182cm
Weight :84kg

Geboren en getogen in Tisselt. Daarna asiel aangevraagd te Bornem en een slaapplaats gekregen in Branst. Sinds april 2015 samenwonend met zijn twee schatjes van patatjes Tiny en Sandro en hun viervoeter Milla. Deze laatste moet de schatjes van patatjes afgieten terwijl Rutger gaat fietsen.

Na een lange voetbalcarrière bij Tisselt, Wintam en Puurs heeft Rudi besloten om te gaan joggen en fietsen. Hij sloot zich in 2013 aan bij de trappers waar hij sporadisch een ritje meereed. Belangrijk voor Rutger is om doelen te stellen want hij is makkelijk afgeleid… Rudi is redelijk onvoorspelbaar in aanwezigheden als we zijn zaterdagavondactiviteit niet weten. Als er iets gepland staat des te meer! Menig nachtelijk bericht met “Den drank is den Duvel” werd reeds ontvangen maar toch is hij er als de kippen bij om voor de volgende rit zijn aanwezigheid te bevestigen. Enthousiasme dat we enkel kunnen toejuichen!

Rutger heeft nog niet veel meegereden maar die weinige keren die hij meegereden heeft, heeft hij zich geamuseerd. Dat is waar het om draait: niks moet alles mag! Maar als ook hij zich er kan op toeleggen om volgend jaar regelmatig mee te rijden, zijn we weer een Flandrien rijker en enkele cartouchen armer.

Rudi’s doel van 2016 is de 100ste Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen.

Sinds de winter van 2015 is Rutger een vaste waarde geworden in het peloton. Zijn zaterdagse nachtelijke escapades liet hij achterwege en bereidde zich voor op de volledige afstand van de ronde van Vlaanderen. Tijdens de week spinnen/lopen en met de fiets naar het werk. Alles deed hij eraan om Vlaanderens Hoogmis tot een goed einde te brengen…mét succes. Ook hij vond het plezier op de fiets terug dankzij het harde labeur tijdens de winter. Afzien wordt er altijd gedaan op de fiets maar het alarmpeil werd niet meer zo vaak bereikt. Rudi is sterker dan ooit tevoren en is moeilijk kapot te krijgen tijdens de lange fietstochten. De explosiviteit is dan misschien wel af gebot maar de kracht en inhoud groeiden alleen maar. Na de Ronde was hij klaar voor de zomer die hij vlekkeloos zal doorkomen om te groeien naar het volgende doel, misschien alweer de Ronde nu deze in Antwerpen zal starten? Meer nieuws volgt hopelijk snel.

2016: 227km Ronde van Vlaanderen

2017: 237km Ronde van Vlaanderen

2018: 227km Ronde van Vlaanderen