Rennersprofiel

Jurgen Van Laer

14 Juju

Nationality :Belg
Date Of Birth :8-11-1975
Height :190cm
Weight :98kg - droog

Geboren en getogen te Bornem, getrouwd, kinderen, gescheiden, samenwonend, alleenstaand, latrelatie. Hij werkt al meer dan 15 jaar in de chemische sector als operator in een volcontinu stelsel. Vrouwen zijn de rode draad in mijn leven (er zijn trouwens weinig lelijke). Bij eentje heb ik bij mijn weten 2 fantastische kinderen gemaakt: Lennert en Quinten.

Buiten fietsen vind ik wat boven ons hoofd afspeelt (de sterren en dergelijke) best wel fascinerend. Geen horoscoopgedoe maar de echte theorie ( zolang het niet te moeilijk wordt). Single malt Whisky, bier en wijn vind ik ook lekker, net zoals eten. Dit alles heeft me gemaakt tot een snelle daler en een heel slechte klimmer.

Jurgen is een echte bon vivant, een Bourgondiër. Een man die geniet van de lusten des levens en zich daar niet voor wegsteekt. Desondanks een volcontinu systeem doet hij zijn uiterste beste om met ons mee te rijden.

Na jarenlange omzwervingen met tal van vrouwelijke fietsers was hij blij eens met echte mannen te kunnen rijden. Het werd hoogtijd want zijn zwangere buik werd daardoor ingeruild voor een beter exemplaar: een bierbuik mocht dit genoemd worden bij ‘de mannen’. Gedaan met commentaar dat zijn fiets niet proper was of dat hij geen modieuze tenue aanhad, van zijn te kleine zonnebril nog maar te zwijgen! Bij ‘de mannen’ kon hij doen wat hij al jaren wou doen: fietsen en daarbij ne vette pot drinken.

Hij is een echte bijter, hij rijdt zich liever stik kapot dan op te geven of te moeten lossen. Een man die graag de grote molen ronddraait. Maar vanaf het bergop gaat, leegloopt als een ballon waar geen knoop in zit. Hij rijdt mee alsof hij al jaren deel uitmaakt van het peloton maar toch ook weer een graag geziene gast. Stijn B heeft eindelijk een gelijke gevonden om het beter ontsnappingswerk op gang te brengen. Hij heeft de explosiviteit van Franky Van der Elst/Yves Vanderhaege, maar hij zal dan ook steeds van ver aangaan. 

Hoogtepunten 2015:

  • Orval in Café Marina
  • Gouden Carolus Classic in de Zandstuiver
  • Tuimelperte in de velden van het Vlaam-Brabantse gebied
  • Het dessertenbuffet op het ledenfeest

In 2016 was de Juju goed aan het seizoen begonnen met vele spinningsessie en toch ook wel trainingstochten op het programma. Getuige hiervan was zijn uitstekende vorm tijdens de Rode van Vlaanderen waar hij er in de groep van de 130km vandoor ging na de Paterberg en ze hem pas terugzagen na de finish. Na de Ronde is de trainingsintensiteit gedaald maar toch hoopte hij om er een maand later in de Vogezen nog van te kunnen profiteren. Niets was minder waar. De korte stage in de Vogezen werd loodzwaar maar zijn karakter bracht hem toch telkens veilig thuis. Gelukkig konden we dit allemaal tussen pot en pint verdrinken. Spijtig is dat Juju na de Vogezen blijven drinken is, waardoor we hem nog amper bij de mannen te zien kregen.

In die periode heeft hij wel het peterschap van de nieuw opgerichte vrouwenploeg WVC De Scheldetrapsters met verve op zich genomen en probeert hij zo goed als het kan zijn team op zaterdag bij te staan tijdens hun verkennende tochten door Klein-Brabant. Het is nog pril, er is nog veel werk maar met doorzettingsvermogen komt ook dit project op zijn poten terecht waardoor de volgende stap van de club, beetje bij beetje, gezet wordt. 

2017: 237KM Ronde van Vlaanderen

2019: 227KM Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race