Rennersprofiel

Joost Goossens

9 El Tractolero

Nationality :Belg
Date Of Birth :12-10-1982
Height :195cm
Weight :89kg

Joost werd lid in 2012 met wisselend succes. In de beginperiode wisselvallig aanwezig vanwege voetbal (ook hij is een ex-scheldezoon), nachtelijke escapades & (te) vroege zondagochtendrit-vertrekuren. Maar sinds de geboorte van dochter Renée (22/12/2014) weinig of geen nachtelijke escapades meer en bijgevolg ook een verhoogde aanwezigheid tijdens de zondagsochtendritten.

Ook Joost is al een oudgediende bij de trappers maar zijn aanwezigheidspercentage is te vergelijken met de prestaties van Hazard bij de Nationale Ploeg: zeer wisselvallig met enkele uitschieters.

In zijn eerste jaar was hij gemiddeld tot veel aanwezig maar de jaren daarna waren zeer mager te noemen. Want Joost is een diesel, diesels hebben een relatief lange periode nodig om ‘in gang’ te geraken (zie: op de fiets kruipen en beginnen fietsen) waardoor hij pas laat op het seizoen aanpikte en snel in de vernieling werd gereden.

In 2015 was hij toch een van de meest aanwezige renners en vond hij het plezier terug op de fiets dankzij de tijdelijke oprichting van ‘Het C-team’. Zomer en winter bleef hij doorrijden. Droog? Fietsen op de weg. Nat? Dan sprong hij op de MTB om zich een weg te banen door de Klein-Brabantse klei. Prostie Paolini is zijn bijnaam, niet omdat hij doping nam maar omdat hij, net als Paolini, kan uitgroeien tot een meesterknecht die zelf af en toe ook de collega’s kan doen verbazen.

Hij stoomde zich klaar voor 2016 waar hij wilde schitteren tijdens de Ronde van Vlaanderen om daarna via de 1000KM en een stage in de Vogezen weer naar topconditie te komen voor de zomer waar hij met enkele Scheldetrappers de Pyreneeën zou veroveren. Volgens anonieme bronnen in het peloton wil Jospeh een gooi doen naar ‘Scheldetrapper van het jaar 2016’ en zijn eerste charmeoffensief eind 2015 werd ingezet door in te tekenen op de vacatures van secretaris en materiaalmeester. Men weze gewaarschuwd!

Om zijn ambitie nog wat extra in de verf te zetten heeft onze secretaris, hopelijk niet op kosten van de club, een S-Works Tarmac aangeschaft. Daaraan hing natuurlijk vast dat hij ook een leg-press met gewichten tot 250 kilogram moest bij kopen om die tengere maar lange benen te prepareren om het reuze verzet 53X11 rond te krijgen. Gelukkig mocht hij in de Alpen beginnen trainen met het kleinere verzet maar eens hij besefte dat dit een 39X28 was, kreeg hij het al zeer warm alvorens één kilometer geklommen werd. Tijdens het verlof bleek Joost over super benen te beschikken want hij verbaasde vriend en vijand door de eerste Alpencols te verslinden aan een moordend tempo. De rest dacht dat Joost in Vogezen echt aan het opbouwen was en niet te hoge hartslagen mocht halen omdat hij telkens in de bus boven kwam. Toen de groep vroeg hoe het kwam dat hij zo snel klom antwoordde hij: ‘Ja, ik moet wel blijven trappen want als ik trager rij dan krijg ik dat verzet niet rond en val ik om!”. Joost zijn seizoen is nog niet om maar de topvorm was er wel na de Alpen. Dit bleek in Augustus nog zo te zijn toen hij zonder verpinken tijdens de fietsdodentocht samen met onze peter kopwerk verrichtte in de heuvelzone. Dit zou zich later in de rit logischerwijs wel wreken maar desalniettemin reed de ganse equipe van 19 trappers groot, zéér sterk die dag zodat iedereen boven zichzelf uitsteeg en de bewondering voor de (ex-)profs enkel maar groter werd.

Desondanks het feit dat hij verhuisd is naar Opdorp en dus extra kilometers (15km heen/weer) moet doen om tot in Branst te raken, blijft hij onze club trouw waarvoor we hem uitvoerig bedanken! Hij brengt ook regelmatig koude leden aan die we dan warm stomen om met ons mee te rijden en zelfs in te tekenen in de club.

Hoogtepunten

2016:

  • Ronde v Vlaanderen 227km
  • Vogezen: Col de la Schlucht, Col du Firstplan, Col du Hundsruck, Petit Ballon
  • Alpen: Col du Chaussy & Lacets de Montvernier, Col du Glandon, Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe, Col du Galibier, Col de la Madeleine & La Toussuire

2017:

  • Ronde v Vlaanderen 237km

2018:

  • Ronde v Vlaanderen 227km