Rennersprofiel

Gunter De Wachter

9 De Fiere van hiere

Nationality :Belg
Date Of Birth :05-09-1981
Height :177cm
Weight :80kg

Gunter “Guuke” De Wachter begon zijn wielercarrière bij de Scheldetrappers in 2012. Hij was ook een van de leden die aanpikte in het memorabele seizoen waarin hij zijn soulmate Filip Ruymbeke leerde kennen. Hij was ook een meesterknecht die zich op kop kon zetten en tempo kon maken zoals we er momenteel nog enkele hebben. Dat jaar kon hij ook met de beteren mee op de flanken van de Mont Ventoux.

Daarna is het, zoals steeds nadat je op de top van een berg gestaan hebt, steil bergaf gegaan. In 2013 heeft Gunter enkel meegereden in de Vogezen waar hij uitblonk op volgende bergen: Carlsberg, Grimbergen blond en Grimbergen donker. Sportief was het een mager jaar maar extra-sportief was het tijdens het verlof het tegenovergestelde. Samen met zijn soulmates Filip en Timothy vertrokken ze enkele dagen vroeger naar de Vogezen om op verkenning te gaan. Wat ze daar allemaal ontdekt hebben is niet voor publicatie vatbaar. Rapido zullen deze anekdotes in de archieven verdwijnen of verbrand worden zoals de P-magazine over het legendarische jaar van KV Mechelen (nietwaar David D. van fietsclub Sunelpo?).

Spijtig genoeg is er weinig te vertellen over de volgende jaren, maar de eens zo “Fiere van hiere” heeft ons verzekerd dat zijn comeback voor de deur staat, maar omdat zijn haar niet goed ligt en de kilo’s wat wegen, durft hij de deur (voorlopig) niet open te doen.