Rennersprofiel

Gil Adriaenssens

92 Gil-bert

Nationality :Belg
Date Of Birth :28/09/1992
Height :1m76
Weight :66

Tijdens de winter van 2016 besloot Gil om zich na enkele ‘kleine’ proeftochtjes op het grote mes aan te sluiten in het Scheldetrapperspeloton. Hij zou geen deel uitmaken van de Ronderenners maar zou wel (bijna) elke week, (bijna) elke lange rit meerijden. De eerste weken verliep het een beetje met vallen en opstaan (zie quote). Lange afstanden op zijn hybride fiets waren (nog) geen sinecure maar naarmate de winter vorderde, besloot ook hij, een nieuwe fiets te kopen en er vol voor te gaan. Hij had zichzelf een doel opgesteld, namelijk de rit van Luik naar Bastenaken rijden en terug (of 265km).

De omwentelingen waren goed maar de ketting moest meer naar rechts liggen

Op zijn nieuwe Merida kon hij nets iets Meer-ida en was meefietsen met de beteren plots realiteit. Gil is geschapen voor het heuvelende landschap. Met de lichaamsbouw van Contador en de tred van Armstrong in zijn hoogdagen bevliegt hij de flanken van menig Belgisch puist en zijn lange afstanden zeker geen probleem meer.

Gil zei vooraf dat hij (spijtig genoeg) maar één jaar zou meerijden wegens verhuisplannen richten AB Inbev. Hij wijkt speciaal op doktersadvies uit. Vooral omdat het bier daar nog steeds te verkrijgen is aan de democratische prijs van 1€. Het zou zeer spijtig zijn moest hij ons na dit wielerjaar al te vroeg verlaten want zijn oorsprong belooft niets dan goeds, dan buitenaards. Hij woont namelijk in de Ploegstraat te Bornem. Als we dit in het Engels vertalen krijgen we: Plugstreet, zoals de pas ingevoerde onverharde wegen tijdens Gent-Wevelgem. Daar werd toch een eerste schifting doorgevoerd onder leiding van Styby die zich daar als ex-wereldkampioen cross, in zijn sas voelde.

Maar ik durf zelfs nog verder te vergelijken. Hij heeft de tred, hij heeft de inhoud, hij heeft de ambitie, hij komt uit de Ploegstraat of Plugstreet. Waar bevinden deze Plugstreets zich? Ja, inderdaad: Ploegsteert. Daar waar VDB-zaliger het levenslicht zag en tegelijk ook ten grave gedragen werd. Daar waar Hij (mét hoofdletter H) vanuit het café van Pa en Ma VDB op trainingstocht vertrok om zich een weg te banen langs de Kemmel en andere bergen. Il bimbo d’Oro, dood maar niet vergeten.

Gil, wees niet als VDB, verlaat ons niet te vroeg en blijf plakken in de WVC, in Bornem, in Branst, in het peloton en verwerf roem zoals anderen het gedaan hebben en ‘kleine’, verkorte Gil zal een grote Gil-bert worden!

2017: 271km Luik-Bastenaken-Luik