Rennersprofiel

Gerald Koeck

6 Geraard

Nationality :Belg
Date Of Birth :18/11/1983
Height :179cm
Weight :Variabel

Gerald heeft zich ‘pas’ in 2013 aangesloten bij de club. Hij was ook een voetballer bij KVS Branst maar toch te fragiel om dit vol te houden tot op zijn oude dag. Zijn leuze: “Omdat ik met voetbal/lopen alles afscheur, scheur ik nu met de fiets, dan scheur ik niet”. Een man met een speciale (meestal gevattte) humor maar zoals ook al bleek in de voorbereiding op elk voetbalseizoen: Weinig inspanning/training nodig om uit te groeien tot een beest/(Koeckie)monster.

“Omdat ik met voetbal/lopen alles afscheur, scheur ik nu met de fiets, dan scheur ik niet”.

Gerald kocht in 2012 voor de fietsdodentocht een koersfiets om met de Scheldetrappers mee te rijden en werd daar op tientallen minuten gereden. Totaal verloren kwam hij binnen in het Bornemse Breeven. Maar dat hield hem niet tegen…

Hij is vanaf dan beginnen trainen, kilometers vreten met Tom ’t brommerke’ Caluwaerts waardoor hij meermaals tegen en door de muur moest, zichzelf tegenkwam en terug tegen de muur aan botste maar dit maakte hem alleen maar sterker tot de renner die hij nu is. Hij is een van de weinigen die Tom Caluwaerts kan laten afzien. 

Eens hij tijdens het seizoen op gewicht is en zijn omwentelingsritme van 70 rotaties per uur kan rondkrijgen is hij niet meer te houden. Weinig Belgische hellingen zullen op het binnenblad gebeuren, zelfs La redoute niet. De legende gaat dat zijn voorderailleur vastgeroest is op zijn groot blad omdat hij toch nooit op zijn kleine schakelt. 

Op het vlakke is hij samen met Tom C de motor die alles op snelheid zal houden. Vlak, korte helling, langere helling, meewind of tegenwind…Gerald zal (als hij mag van de rest) je pijn doen. Gezapig of gestaag zijn hem niet bekend. Bruut en ontploffen daarentegen wel.

Ook bij hem werd tot nog toe geen mechanische doping vastgesteld. In 2014 & 2015 heeft hij, in gezelschap van Tom C., ‘Le Cannibale’ tot een goed eind gebracht waardoor hun inhoud weer wat aangesterkt is voor de komend jaren en seizoenen.

Eind 2015 heeft hij besloten zich te verdiepen in de mechaniek achter de fiets en startte hij een opleiding ‘fietstechnieken’ om op termijn af te studeren als volleerd fietshersteller. Direct zal hij een twintigtal klanten hebben omdat je op hem kan vertrouwen als je lek staat.

Iedere lezer denkt nu: ‘Ah dat is de reden waarom zijn bijnaam de professor is”. Niets is minder waar… Als Gerald nuchter is, wat 99% van de tijd zal zijn is hij steeds stil, schuchter en kan gevat uit de hoek komen maar als hij toch iets te diep in het glas gekeken heeft komen zijn verborgen kwaliteiten boven en kan hij als geen ander de stelling van Pythagoras toelichten aan de hand van ingewikkelde formules met de cosinus en de tangens die hij losjes kan op cijferen terwijl hij de vierkante meters van de ruimte berekent! Een niet te versmaden man en een vat vol verrassingen.

 In 2016 heeft Gerald niets anders gedaan dan bevestigd wat we allemaal al lang wisten. Hij heeft een carrière als wielrenner gemist. Hij stond even scherp als in zij Cannibaledagen en reed sneller en harder dan dat we vroeger konden rijden met onze luchtgekoelde Camino zonder gedraaid stuur of Leo Vinci.

Scheldetrappers Tijdritkampioen 2016! WoW!

Hij wist tijdens de zomer het eerste ScheldetrappersTijdritkampioenschap op zijn naam te schrijven. Over het 6 kilometer lange parcours reed hij gemiddeld 39km/u en was hij maar liefst 17 seconden sneller dan zijn achtervolger Tim ‘Zeuneke’ Van Den Heuvel, de man die volgens de legende (Pierre VDH) nog elke nacht wakker schrikt en telefoneert met Paul Van Den Bosch met de vraag: Hoe is het zo kunnen misgaan? Ik heb nog nooit een tijdrit verloren en al zeker niet met 17 seconden! Om vervolgens zijn pil Vitamine A/B/C/D en E te nemen met water, gevolgd door zijn puffer met cortisonen om daarna een shake van Ketonen op te drinken en af te sluiten met een donkere Leffe gevuld met 3 rauwe eieren om zijn eiwitten terug aan te vullen en makkelijk terug in te slapen.

2016: 227KM Ronde van Vlaanderen, Tijdritkampioen

20017: 237KM Ronde van Vlaanderen