Rennersprofiel

Francis De Greef

2 Cisse / TGV FDG

Nationality :Belg
Date Of Birth :02/02/1985
Height :193cm
Weight :77kg

Sinds eind 2015 is hij onze Peter. Francis ‘Cisse’ De Greef werd in 2008 prof bij “Silence-Lotto” nadat hij in 2007 Belgisch Kampioen tijdrijden werd bij de beloften. Hij zou er zes seizoenen rijden waarin hij vijfmaal in de top 25 van de Giro zou eindigen en zelfs straffer, tweemaal top 20. We kunnen zeggen dat we met een klassiek profiel ‘klimgeit’ te maken hebben.

In januari 2014 tekende hij een contract bij ‘Wanty – Groupe Gobert’ waar hij samen met Leukemans en streekgenoot Kevin Seeldraeyers (die later nog een Turks avontuur zou aangaan) zou rijden. Deze drie renners beslisten eind 2015 te stoppen met wielrennen omdat hun huidige contract niet verlengd werd. Zonde voor de wielerwereld, maar opportuniteiten voor de Scheldetrappers!

Op 1 januari 2016 werd Francis officieel wielertoerist en op 3 januari 2016 zette hij dit nog wat kracht bij door een eerste keer mee te rijden met zijn petekinderen ‘De Scheldetrappers’. Het niveau was misschien minder dan bij de profs, maar plezier was er des te meer! ‘TGV FDG’ liet zien dat hij inderdaad wel met een ‘Kubus’ kon rijden en pijnigde toch menig renner in het peloton.

Ook tijdens de fietsdodentocht 2016 zou hij zijn Petekinderen begeleiden tijdens de 100km lange tocht. Het zou een lijdenstocht worden, een calvarietocht. 100km op kop aan een toeristentempo voor de ‘Cis’. Bergop voor ons, was vals plat voor onze Peter. Gelukkig keek hij af en toe ook eens achterom om te kijken of we er allemaal nog aanhingen. De laatste 18km vanaf de Palm kon iedereen eens testen hoe goed benen eigenlijk wel waren. Voor de meesten lukten de eerste 10km tot in Oppuurs nog maar vanaf dan zou de ravage alleen maar groter worden door het steeds versmachtende tempo van TGV FDG. Het peloton brak in verschillende groepjes, slechts enkelen zouden kunnen volgen enkel en alleen maar omdat hij dat toeliet. Volledig leeggereden kwam elke groepje druppelsgewijs toe in het Breeven, onder de indruk van wat deze prof ‘op rust’ nog uit de benen tovert na 8 maanden hard werken en veeeeel minder frequent fietsen. Iedereen heeft die nacht goed geslapen en de legende zegt dat Francis nog steeds aan zijn tocht bezig is omdat de benen het toelaten… Sterke man onze peter.