Rennersprofiel

Bjorn De Caluwé

13 Bjokke Bizon

Nationality :Belg
Date Of Birth :13/09/1981
Height :181cm
Weight :89kg

Omdat ik toch ni goe genoeg kon voetballen maar een andere sport gekozen. Als vader van 2 kids wilt ge de er al is tussenuit.

In de beginperiode vooral alleen op pad en nadien vruchteloos op zoek naar een leuke groep om met te fietsen. Al blijf ik het leuk vinden om er geregeld eens alleen op uit te trekken om het hoofd leeg te maken.

Maar den Bjokke is meer dan een ‘Einzelgänger’. Hij is steeds bereid een handje toe te steken op tal van activiteiten en is ook niet bang van het harde en soms lange kopwerk in het peloton. Zelf omschrijft hij zich als sprinter/koptrekker maar ook daar kan je zeker puncher aan toevoegen. Dit jaar is er reeds een Garminsegment naar hem vernoemd omdat hij daar de té kloppen man is nl. ‘De Bjorn De Caluwé-helling’ in Steendorp.

Een explosieve bom die je liever achter jou ziet ontploffen dan voor je. Volgens de legende leerde Bjorn op zijn 4de in het Brusselse fietsen en toen hij voor de eerste maal ontplofte op de fiets stortte het stadion boven hem in. De match tussen Liverpool en Juventus werd toen stilgelegd. Er vielen 39 doden en meer dan 300 gewonden.

Desondanks het jonge lidmaatschap is het alsof hij al jaren deel uitmaakt van de groep en hopelijk zal dat voor nog vele jaren zo blijven!

2016: 227KM Ronde van Vlaanderen

2017: 237KM Ronde van Vlaanderen, 178Km Le Cannibale

2018: 227KM Ronde van Vlaanderen, EPIC 300

2019: 227KM Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race