Rennersprofiel

Bart De Cock

7 Das Cockie

Nationality :Belg
Date Of Birth :12/05/1981
Height :182cm
Weight :76kg

Bart De Cock was ook een van de leden die zich in 2012 aansloten bij de club. Ook gestopt met voetballen (ex-club KVS Branst) en zoekend naar een nieuwe uitdaging kwam hij bij fietsen terecht…Hij kocht zich een nieuwe fiets en sloot ch in het peloton aan.

Snel bleek dat ‘Das Cockie’ er nieuwe trainingsmethodes op nahield. Hij reed namelijk steeds 10meter achter de groep met een veel te grote regenjas die extra veel wind opving waardoor hij steeds harder moest trappen om bij te blijven, hier zou hij later de vruchten van plukken. Hij was tevens ook de inspiratiebron voor Christopher Froome die het omwentelingsritme van 120 omwentelingen per minuut afgekeken heeft van hem en NIET van Armstrong. Eerst werd gezegd dat hij ook de uitvinder was van mechanische doping omdat op het eerste zicht zijn benen de motor bijna niet konden volgen maar ook hier werd na uitvoerige controles niets illegaals gevonden.

Bart’s hoogtepunten zijn eerder beperkt wegens actief in vele andere sporten zoals marathons, tennis en veteranenvoetbal. In 2012 ontdekte hij zichzelf als gevleugeld klimmer op de flanken van de Ventoux waardoor hij op de laatste dag de prijs ‘klimmer van het verlof’ in de wacht sleepte. Tenger en een trapfrequentie waar menig haan naar kraait brachten hem in een kanontijd (1u46) op de top. Deze tijd zou later verbroken worden door Tom C en Gerald K maar daarover wordt niet meer gesproken, dit noemt Hans C: ‘De Omega van het peloton’.

De jaren erna waren mager (zoals de renner zelf (cfr Anorexia Athletica?)) maar Bart voelt zich nog te jong om op de fiets te kruipen en heeft ondertussen al 3 marathons gelopen en zal zijn 4de in 2016 lopen. Desalnietteplus (we zijn een positieve club) reed hij in 2015 ook de Canibalette uit (zonder 1 meter getraind te hebben) en zijn we er zeker van dat we hem de komende jaren nog meermaals mogen verwelkom bij de Scheldetrappers!